Hlavní obsah

Janák bodoval v Porsche Carrera cupu, ale chce víc

ÚSTÍ NAD ORLICÍ

První body za sedmé místo v prestižním Porsche Carrera cupu získal český jezdec Jiří Janák z týmu Schnabl Engineering. Na okruhu Hockenheimring dojel sice osmý, ale jezdec před ním nebyl klasifikován. Vstup do seriálu tak mladému jezdci vyšel vzhledem k problémům v tréninku velmi dobře.

Foto: jiri-janak.com

Jiří Janák při závodech na Hockenheimringu

Článek

„Propracovat se z patnáctého místa na startu na osmé není jednoduché a já jsem rád i za to. I když… Opravdu se cítím na lepší umístění. Škoda kvalifikace, která mi absolutně nevyšla, protože selhalo auto. Jsem si jistý, že jsem se mohl radovat z ještě lepšího umístění. Auto bylo v závodě velice rychlé, tak by to mělo být pořád. Věřím tomu, že do budoucna se podobné tréninkové tápání nebude opakovat. Najít ideální nastavení až v samotném závodě je prostě pozdě, protože karty se rozdávají především v kvalifikaci,“ řekl Jiří Janák.

V závodě zajížděl časy na úrovni vedoucí trojice, ale musel se potýkat s jezdci před sebou. Na předjetí dalších soupeřů už mu nezbyl čas. „Mám opravdu na víc,“ zopakoval mladý jezdec. Svá slova chce potvrdit už o víkendu při druhém závodě v Oscherslebenu.

Reklama