Hlavní obsah

Mosley chce zákaz skandálního videa na internetu ve Francii

PRAHA/PAŘÍŽ

Šéf Mezinárodní automobilové federace (FIA) Max Mosley pokračuje ve snaze zabránit šíření videonahrávky, na níž si užívá v nacistickém duchu s pěticí prostitutek. Po neúspěšném tažení proti videu ve Velké Británii požaduje šéf FIA stažení videonahrávky z francouzských internetových serverů.

Foto: internet

Šéf FIA Max Mosley

Článek

Mosleyho skandál zveřejnil britský bulvární list News of the World, který po sérii článků umístil na svůj web i videonahrávku. Snaha prezidenta FIA o právní obranu nevyšla, britský soud totiž požadavek na stažení zamítl. Mosley však popírá, by jeho jednání mělo souvislost s nacismem, a ostře vystupuje proti zásahu do soukromí.

Nyní šéf motoristického zahájil boj proti videonahrávce ve Francii, kde jsou přísnější zákony na ochranu osobnosti než v tradičně liberálnější Británii. Mosleyho právník Philippe Ouakrat bude u soudu vymáhat zablokování videa na francouzském internetu a navíc bude požadovat i odškodné ve výši 25 tisíc eur (zhruba 620 tisíc Kč).

Podle agentury Reuters začne soud v Paříži případ projednávat v pátek. Rozhodnutí by mělo padnout ještě v pátek nebo na začátku příštího týdne.

Mosley čelí po zveřejnění skandálu silnému tlaku, výzvy volající po jeho odstoupení z čela federace ale nehodlá vyslyšet. O jeho budoucnosti se bude jednat na mimořádné valné hromadě FIA na začátku června.

Reklama