Hlavní obsah

Calvet dvakrát na bedně, Lacko předvedl exkluzivní virtuální hodiny

Misano

Druhý závod FIA ETRC digital tahačů se konal na okruhu v Misanu. Roudnická Buggyra znovu postavila sestavu, se kterou počítá pro zbytek standardní sezony ve složení Adam Lacko, Téo Calvet a Aliyyah Koloc. Nejlépe si opět vedl francouzský mladík.

Foto: Buggyra media

Adan Lacko v příjemné společnosti na Slovakiaringu...

Článek

Pokračovatel v truckracingu etablovaném rodu Calvetů dojel v obou závodech mezi nejlepšími, když po třetím místě skončil dokonce druhý. „Vzhledem k tomu, že jsem ještě letos neměl v rukou reálnou Buggyru, se musím spokojit alespoň s tou virtuální. Ale hodně mě baví. Škoda jen technické závady v podobě uvolněného volantu od desky stolu, která mě stála druhé místo i v první jízdě," vysvětloval Calvet, jehož dělí v průběžném pořadí od druhého místa pouhé dva body.

Mistr Evropy z roku 2017 dojel šestý, respektive devátý. A jak přiznává, vztah s virtuálním závoděním navazuje přece jen pomaleji.

„Neřekl bych, že zkušenosti z reálného závodění jsou v případě toho virtuálního úplně k ničemu, přece jen se však jedná o dvě odlišné disciplíny. Na druhou stranu, boj o první zatáčku probíhá se stejnou intenzitou, což mě baví. Hodlám se postupně zlepšovat," slibuje Adam Lacko, který ve druhém závodě předvedl po sérii inkasovaných ran exkluzivní virtuální hodiny.

Spokojená s výkonem i umístěním musela být i ještě stále patnáctiletá Aliyyah Koloc. V prvním závodě brala body za osmé místo, které se zároveň rovnalo pole position v jízdě číslo dvě.

„Vést celé startovní pole rovná se skvělý a doposud nepoznaný pocit. Byla jsem docela klidná, v Mostě jsme totiž s Adamem starty pilně trénovali. Asi je dobrý učitel, protože jsem dokonce chvíli vedla. Pak se přede mě sice dostali zkušenější jezdci, přesto sedmé místo odpovídá mým ambicím a zkušenostem," cení si.

Reklama

Související témata: