Hlavní obsah

Vršecký vyhrál v Misanu pohárový závod

MISANO/PRAHA

Evropský šampión v závodech tahačů David Vršecký se dočkal prvního letošního triumfu, když v italském Misanu vyhrál nedělní pohárový závod.

Článek

„Při prvním pokusu jít do čela přes Albaceteho mi manévr zrovna nevyšel a dostal jsem se z ideální stopy. Naštěstí jsem se dostal rychle za něj a druhý pokus o předjetí už provedl na centimetr přesně,“ uvedl Vršecký po triumfu v závodě, za nějž truckeři dostávají dvojitý počet bodů než za handicapový závod, při němž osm nejlepších stojí na roštu v opačném pořadí.

Vršecký ale byl na stupních vítězů pokaždé, oba sobotní souboje o prvenství s týmovým kolegou Bösigerem prohrál o necelou sekundu. „Jeho razantním způsobem jízdy na hranici pravidel jsem mírně řečeno rozčarován. Dostal jsem se kvůli tomu i mimo trať, auto jelo však při stíhačkách fantasticky,“ řekl český jezdec, jenž vyvázl s napomenutím po stížnosti krajana Vojtíška za kontakt při předjíždění. „Rozhodně nebylo mým úmyslem Frantu trefit,“ dodal Vršecký, jenž v Misanu posbíral nejvíc bodů ze všech 19 startujících.

EP tahačů - Misano:
pohár: 1. Vršecký, 2. Albacete, 3. Altenstrasser (Rak., Renault),....8. Vojtíšek, handicap: 1. Albacete, 2. Bösiger, 3. Vršecký,...10. Vojtíšek.
Stav EP tahačů:
1. Albacete 103, 2. Bösiger 88, 3. Vršecký 83,...7. Vojtíšek 36.

Reklama