Hlavní obsah

Vršecký v Le Mans dvakrát vyhrál a vede ME tahačů o deset bodů

LE MANS

David Vršecký vyhrál v Le Mans obě dnešní jízdy a před závěrečným soutěžním víkendem ve španělské Jaramě má v čele mistrovství Evropy v závodech tahačů desetibodový náskok. Do Francie dorazil český jezdec stáje Buggyra se shodným bodovým ziskem jako španělský rival Antonio Albacete, v Le Mans ale vyhrál celkem tři jízdy ze čtyř a přiblížil se obhajobě prvenství. Seriál vyvrcholí 3. a 4. října.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

David Vršecký

Článek

Zatímco v sobotu Vršecký skončil třetí v závodě s handicapem, neděle se jela zcela v jeho režii. V obou případech těžil z vynikajícího startu, zvlášť pak v handicapové jízdě, ve které si piloti z prvních osmi míst prohazují pořadí na roštu.

Oproti taktickým plánům na postupný rozjezd Vršecký už v prvním kole předjel tři jezdce. V týmu to prý vyvolalo obavy. "Slyšel jsem něco do vysílačky, ale soustředil jsem se na vlastní výkon. Jel jsem rychle, ale bezpečně," komentoval Vršecký úspěšné souboje s přesilou jezdců na speciálech MAN. V polovině závodu pak předjel i nevyzpytatelnou dvojici Allgäuer, Hahn a ujal se vedení.

I přes desetibodový náskok odmítl Vršecký začít s oslavami. "V Jaramě to bude hodně těžké. Když nic jiného, vnesl jsem do šampionátu hodně vzrušení," prohlásil Vršecký. "Pět závodů jsem stíhal Antonia, teď je míček na jeho straně kurtu. Ať se snaží," dodal.

František Vojtíšek s renaultem dnes bodoval jen osmým místem v první jízdě.

Reklama