Hlavní obsah

Vršecký je opět mistrem Evropy v závodech tahačů

JARAMA

David Vršecký obhájil titul mistra Evropy v závodech tahačů. Rozhodl o tom v předposledním soutěžním dnu šampionátu ve španělské Jaramě, kde jeho největší soupeř Antonio Albacete nedokončil první pohárový závod. Vršecký jízdu naopak vyhrál, ve druhé přidal čtvrté místo i další Albaceteho skalp a před nedělním finále má jezdec stáje Buggyra nedostižný náskok.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Vítěz Evropského poháru v závodech tahačů David Vršecký

Článek

Vršecký měl před závěrečným dílem seriálu deset bodů k dobru a základ ke konečnému úspěchu položil v měřeném tréninku. Skončil v něm druhý za týmovým kolegou Marcusem Bösigerem ze Švýcarska. "Porazil jsem Albaceteho, který teď musí za každou cenu útočit," předpověděl po tréninku Vršecký a jeho slova se potvrdila. Zatímco český pilot si jel pro vítězství, Albacete po střetu s Bösigerem skončil.

"Asi čtyři kola jsem se divil, proč za mnou jezdí Hahn. Když mi řekli do vysílačky, že Antonio dojel, najednou mi došlo, že titul je hodně blízko," řekl Vršecký.

V závodě s hendikepem pak k obhajobě titulu stačilo Vršeckému dojet před Albacetem, který do jízdy startoval z poslední řady. "Na první pohled je to hodně jednoduché. Na druhé straně každý závodník vám řekne, že podobné závody zrovna nemusí. Pohlídal jsem si start, vstřebával informace o Albaceteho postupu startovním polem a celkem se nudil. Kolo před koncem byl za mnou, ale měl jsem náskok deset sekund, takže to Antonio vzdal," popsal Vršecký.

František Vojtíšek v renaultu si připsal šesté a osmé místo, celkově je devátý.

Desátý závěrečný závod ME tahačů ve španělské Jaramě:
1. závod: 1. Vršecký (ČR/Buggyra) 24:23,533, 2. Hahn (Něm./MAN) -6,281, 3. Levett (Brit./MAN) -13,248, ...6. Vojtíšek (ČR/Renault) -31,898.
2. závod: 1. Allgäuer (Rak./MAN) 26:50,796, 2. Hahn -0,505, 3. Levett -2,231, 4. Vršecký -2,395, ...8. Vojtíšek -23,167.
Pořadí ME:
1. Vršecký 468, 2. Albacete (Šp./MAN) 437, 3. Hahn 343, ...9. Vojtíšek 100.
Pohár konstruktérů: 1. Buggyra (Bösiger, Vršecký) 865, 2. MAN/Hahn (Hahn, Szóbi) 597, 3. Renault (Altenstrasser, Vojtíšek) 458.

Reklama