Hlavní obsah

VIDEO: Děsivá nehoda. Závodní vůz vlétl do davu diváků!

IPSWICH

Motorističtí fanoušci v Austrálii se ocitli v ohrožení, když se při víkendovém závodu Queensland Raceway jeden z automobilů doslova vznesl do vzduchu a řítil se na publikum v kotrmelcích. Většina diváků stihla před nezvladatelným strojem prchnout, přesto dva přihlížející neunikli z hrůzostrašně vypadající nehody bez následků.

Foto: Scott Audette, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

„Viděli jsme, jak vůz letí přímo na nás v šílených kotrmelcích, bylo to strašné. Auto přeletělo plot a srazilo dva lidi, kteří nestihli utéci,“ líčil pro australská média nehodu jeden z přihlížejících.

Oba fanoušci přežili, utrpěli zranění hlavy a hrudi a byli hospitalizováni ve vážném, avšak stabilizovaném stavu. Pilot vozu, dvaadvacetiletý Kane Magrow, vyvázl z vraku nezraněn.

Důvodem nehody je podle prvních spekulací stav závodní trati v australském Ipswichi. "Stárnoucí trať nutně potřebuje rekonstrukci," prohlásil někdejší slavný australský závodník Dick Johnson. „Tohle místo nemá potřebnou kvalitu, nejen z hlediska bezpečnosti,“ citoval Johnsona australský deník Daily Telegraph.

Reklama