Hlavní obsah

Plošinář Sajfutdinov je po operaci, zraněný je i Tomíček

PRAHA

Ruský plochodrážní jezdec Emil Sajfutdinov se po pádu v sobotní české Grand Prix na Markétě podrobil operaci zlomené levé paže a čeká jej delší zdravotní pauza. Přestávku má před sebou i náhradník ruského mladíka Luboš Tomíček, který ze svého pádu vyvázl s vlasovou zlomeninou v oblasti pánve.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Ruský jezdec Emil Sajfutdinov měl během třetího závodu MS jednotlivců na ploché dráze v Praze těžký pád.

Článek

Sajfutdinov vloni v Praze oslavil premiérové vítězství v GP v kariéře, tentokrát jeho cesta na Markétě skončila hrůzostrašnou nehodou v 15. jízdě, jeho čtvrté. Po kontaktu se zadním kolem Brita Chrise Harrise narazil v nekontrolované poloze v plné rychlosti do nafukovací bariéry, která mu možná i zachránila život. Silně otřesen nakonec vyvázl se zlomeninou pažní kosti, kterou mu lékaři vyspravili šroubem.

"Pro normálního člověka to znamená, slovy lékaře, tři měsíce pauzy. Jezdci ale mají práh bolesti nějak posunutý; řekněme, že nejspíš nebude startovat za dva týdny v Dánsku," řekl ČTK šéf české ploché dráhy Petr Moravec.

O tři jízdy později místo Sajfutdinova nastoupil domácí náhradník Tomíček a i on skončil na téměř stejném místě v bariéře, načež také jeho sanitka odvezla do nemocnice. "Podle prvního rentgenu má naprasklou kost, vlasovou zlomeninu v oblasti pánve. Podle lékařů to bude chtít po dvou týdnech kontrolní vyšetření a podle toho se dál uvidí," dodal Moravec.

Reklama