Hlavní obsah

Nebýt problémů s brzdami, mohl jsem se v Misanu mlátit o bednu, mrzelo Lacka

MISANO

Cíl jezdit do pátého místa si Adam Lacko v úvodním podniku Evropského poháru tahačů splnil v závěrečném závodu, z italského Misana ale přesto odjížděl mírně nespokojený. Nebýt totiž problémů s brzdami, mohl svůj návrat do seriálu okořenit ještě lepším výsledkem. „Na tu hrůzu jsem za čtvrté místzo rád,“ vyprávěl pětadvacetiletý závodník před odjezdem od jadranského pobřeží.

Foto: Sport.cz

Adam Lacko s vozem Man při závodech Evropského poháru tahačů v Misanu.

Článek

Lackovy problémy začaly v neděli už při finální části kvalifikace, v níž nedokázal udržet šesté místo z úvodní části boje o startovní rošt. „Auto nechtělo jet, vůbec nevím proč,“ štvalo mladého jezdce. V pohárovém závodu přišly další potíže. „Došla voda a brzdy se v posledních čtyřech kolech ohřály až na devět set stupňů, což je o pět set stupňů víc, než obvyklá provozní hodnota. Podařilo se mi dojet na sedmém místě, ale bylo to jen tak tak, brzdění bylo téměř nemožné,“ líčil Lacko.

Mechanici proto měli v krátké pauze před závěrečným závodem hodně napilno. „Narychlo se vyměňovaly kotouče, destičky, kabeláž, čidla... Bylo málo času a nestihlo se to naštelovat dobře, některé brzdové komponenty byly bohužel roztavené. Takže jsem do další jízdy neměl auto úplně v pořádku,“ poznamenal Lacko.

Do posledního závodu ale vyrážel díky sedmému místu z první řady a v prvních zatáčkách se dokázal prosmýknout před Španěla Albaceteho a vedl. Bohužel ne dlouho. „Přední brzdy šly, ale na zadních bylo maximálně sto stupňů. Nedalo se jet, při brzdění před zatáčkou se blokovala zadní náprava a jelo to rovně,“ vyprávěl Lacko. Španělský závodník jej proto brzy předjel a nakonec nedokázal odolat ani tlaku Davida Vršeckého s Němcem Hahnem. „Albaceteho bych za zády určitě neudržel. Ale nebýt těch potíží s brzdami, mohl jsem se mlátit s Davidem a Hahnem o stupně vítězů. Na tu hrůzu jsem ale za čtvrté místo rád,“ podotkl závodník z Čeladné.

Jaké jsou vyhlídky Lackova týmu po úvodním srovnání sil s konkurencí? „Zatím jsme bez šance konkurovat nejrychlejším. Čeká nás ještě spousta práce, abychom se s nimi na trati srovnali. Máme problém přenést sílu motoru na asfalt. Asi to bude pneumatikami, ale ideální nastavení také ještě nemáme,“ dodal otevřeně český pilot.

Reklama

  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Miami - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240504T18 : 00:00+0200
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
  Velká cena Miami - kvalifikace dnes 22 : 00
20240504T22 : 00:00+0200
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články