Hlavní obsah

Enge s Turnerem vyhráli závod MS GT1 na Nürburgringu

BERLÍN

Český automobilový jezdec Tomáš Enge vyhrál s britským kolegou Darrenem Turnerem šestý závod mistrovství světa FIA GT1 na německém Nürburgringu. Díky prvnímu vítězství v šampionátu se někdejší účastník formule 1 v průběžném pořadí posunul na třetí příčku a ztrácí 26 bodů na vedoucí italsko-německou posádku Andrea Bertolini - Michael Bartels. Do konce sezony zbývají ještě čtyři podniky.

Foto: BPA

Vůz Aston Martin, s nímž Tomáš Enge nastupuje v mistrovství světa GT1.

Článek

Enge s Turnerem dojeli první už v květnu v Silverstonu, kde je však o radost záhy připravila diskvalifikace. Jejich vůz Aston Martin DBR9 totiž neprošel technickou kontrolou. Pak se prosadili na stupně vítězů už jen v Brně, kde skončili druzí, což bylo dosud jejich maximum.

Na německé trati zvítězili v kvalifikaci i kvalifikačním závodě a ovládli také dnešní závod na jednu hodinu. Enge projel cílem s náskokem 9,547 sekundy. Druzí byli Nizozemec Peter Kox a Němec Christopher Haase s lamborghini.

"Cítím se skvěle. Jsem prvním Čechem, který zvítězil v závodě se statutem mistrovství světa," uvedl Enge v tiskové zprávě. "Neudělali jsme tady žádnou chybu, ať se jedná o práci mechaniků nebo nás jezdců. Je to senzační víkend zakončený zdánlivě suverénním vítězstvím, ale vydřeným. Vytěžili jsme maximum z váhových handicapů a rychlé práce našich mechaniků," dodal člen týmu Young Driver AMR.

Reklama