Hlavní obsah

Závod autokrosového ME v Nové Pace přilákal rekordní účast 138 jezdců

PRAHA

Rekordní počet startujících se o víkendu představí v Nové Pace, kde vstoupí do své druhé poloviny mistrovství Evropy v autokrosu. Ve startovní listině šestého závodu šampionátu figuruje podle dostupných informací 138 jezdců ve čtyřech kategorií. Dosavadním novopackým i kontinentálním maximem je 123 závodníků z loňska.

Foto: Autocross.de

Ilustrační foto

Článek

Kvůli velkému zájmu se ve Štikovské rokli, která je považována za Mekku tohoto motoristického sportu, pojedou poprvé v historii finále C a v případě divize Touring autocross (plechová auta) finále B. "Uvidíme, kolik aut do Paky skutečně přijede. Většinou dochází ke změnám i v souvislosti s problémy po předešlém závodě," uvedl ředitel závodu Ladislav Tejchman.

Vrchol sezóny

Závod ME se v Nové Pace koná již pojednatřicáté za sebou a opět by měl být hlavním vrcholem sezóny. Startující se mohou těšit na lehce upravenou trať. "Rozšířili jsem pasáž asi v polovině trati. V zatáčce po sjezdu je teď širší nájezd, díky kterému by se tam mělo dát lépe předjíždět," uvedl Tejchman.

Před rokem se v Nové Pace z vítězství radoval Václav Fejfar mezi "plechovkáři" a Ondřej Musil ve slabších šestnáctistovkových buggynách. Podobné to bylo i v předešlých letech. V posledních šesti evropských podnicích zde čeští reprezentanti ovládli vždy dvě ze tří hlavních kategoriích.

Trať neodpouští chyby

Tradičně se ve Štikovské rokli daří Petru Bartošovi, kterému ale letošní sezóna příliš nevychází. "Věřím, že se to už zlomí. Zatím moc spokojený nejsem. Měli jsme technické problémy, k tomu jsem chyboval i já," řekl Bartoš, jenž v Nové Pace vyhrál závod ME již pětkrát. "Novou Paku beru za domácí trať. Krásně se mi tady jezdí, ale na druhou stranu Paka neodpouští chyby. Sebemenší zaváhání znamená konec šancí," uvedl průběžně pátý muž královské divize "velkých" buggyn.

Průběžné pořadí ME (redukované body):
Divize Touring autocross: 1. Kárai (Maď./Škoda Fabia) 75, 2. Fejfar (ČR/Škoda Fabia) 68, 3. Koršunov (Rus./Ford Fiesta) 58, ...5. Brožek (ČR/Ford Focus) 52, 8. Greguška (ČR/Mitsubishi Lancer) 42.
Divize Super buggy: 1. Stubbe (Něm./F&S Stubbe EB) 80, 2. Turek (ČR/BMW) 60, 3. Hinnenkamp (Něm./Volvo) 57, ...5. P. Bartoš (ČR/Ford) 48, 6. Staněk (ČR/Audi) 46, 7. Stloukal (ČR/BMW) 40, 8. Hošek (ČR/Audi) 40, 11. Keřka (ČR/Tatra) 32, 12. Kotval (ČR/Ford) 22.
Divize Buggy 1600: 1. Dufour (Fr./Alfa racing) 70, 2. Lagodny (Luc./Ford) 59, 3. Buddelmeyer (Něm./Ford) 57, 4. Musil (ČR/Vauxhal) 55, ...6. Nosálek (ČR/Škoda) 50, 9. Sekanina (ČR/Suzuki) 25, 11. M. Zeman (ČR/Opel) 24.

Reklama