Hlavní obsah

Autokrosový evropský šampionát pokračuje o víkendu v Přerovské rokli

PŘEROV

V Přerovské rokli bude v sobotu a v neděli pokračovat sedmým závodem mistrovství Evropy v autokrosu. Na startu by se mělo představit asi 80 jezdců v hlavních třech kategoriích, mezi nimiž nechybí nikdo z čela průběžného pořadí desetidílného šampionátu. Přihlášena je tradičně kompletní česká špička.

Foto: Autocross.de

Ilustrační foto

Článek

Nejlépe postaveným jezdcem v ME je Václav Fejfar, kterému patří v divizi Touring autocross druhé místo. Fejfar vyhrál předchozí závod v Nové Pace a na vedoucího Tamase Káraie z Maďarska ztrácí čtyři body. Pilot Škody Fabie byl v Přerově nejrychlejší i před rokem.

V královské kategorii buggyn je v čele ME Němec Bernd Stubbe, jenž má v redukovaném pořadí maximální počet sta bodů. Jediným jezdcem, který jej letos v kontinentálním šampionátu dokázal porazit je Petr Turek, jenž vyhrál hned první závod sezóny v portugalském De Foz Coa. Turek je průběžně třetí.

Průběžné pořadí mistrovství Evropy:
Touring autocross:
1. Kárai (Maď./Škoda Fabia) 92, 2. Fejfar (ČR/Škoda Fabia) 88, 3. Pleskovas (Lit./Ford Fiesta) 72, 4. Brožek (ČR/Ford Focus) 61, ...8. Greguška (ČR/Mitsubishi Lancer) 49, 13. M. Svoboda (Mitsubishi Lancer) 12, 14. J. Bartoš (ČR/Škoda Fabia) 11.
Super buggy:
1. Stubbe (Něm./Fast&Speed Stubbe EB) 100, 2. Hinnenkamp (Něm./Volvo) 72, 3. Turek (ČR/BMW) 68, 4. Staněk (ČR/Audi) 63, ...6. P. Bartoš (ČR/Ford) 49, 7. Stloukal (ČR/Ford) 49, 8. Hošek (ČR/Mitsubishi) 43, 11. Keřka (ČR/Tatra) 32, 12. Kotval (ČR/Ford) 27.
Buggy 1600:
1. Dufour (Fr./Alfa Racing) 87, 2. Lagodny (Luc./Ford) 79, 3. Musil (ČR/Vauxhall Muby) 70, ...6. Nosálek (ČR/Škoda) 48, 8. M. Zeman (ČR/Opel) 30, 10. Sekanina (ČR/Suzuki) 25.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články