Hlavní obsah

Kopecký byl na exhibici nejrychlejší s fabií, s Vettelem prohrál

DÜSSELDORF

Bývalý sedminásobný mistr světa Michael Schumacher a současný král formule 1 Sebastian Vettel vyhráli popáté za sebou Pohár národů v rámci motoristické exhibice Race of Champions. Mezi hvězdami různých odvětví motorsportu v Düsseldorfu se představil jako první Čech v historii rallyeový jezdec Jan Kopecký, který spolu s ruským pilotem F1 Vitalijem Petrovem vypadl v základní skupině.

Foto: Vivek Prakash, Reuters

Němec Sebastian Vettel

Článek

Tovární jezdec Škody Kopecký zajel na 600 metrů dlouhé paralelní trati s fabií S2000, s níž běžně závodí, nejrychlejší čas ze všech. V tomto souboji také dosáhl jediného vítězství, když porazil portugalského okruhového jezdce Filipa Albuquerqua. S Vettelem prohrál duel v autokrosové buggyně a s motokárou nestačil na Brita Andyho Priaulxe, jenž závodí na okruzích.

Exhibiční klání na fotbalovém stadiónu před zraky 30 000 diváků si Kopecký náramně užíval. "Jsem z toho unešený, atmosféra byla famózní. Je pro mě obrovská čest, že tady mohu být. Všichni jsou strašně fajn a příjemní," uvedl. "Neustálé přesedání bylo nepříjemné, ale utvrdil jsem se v tom, že sedím ve správném autě," komentoval svůj úspěch s fabií. Jeho tým Slovanů měl ve skupině B za soupeře vedle pozdějších celkových vítězů mimo jiné i dalšího exmistra světa F1 Jensona Buttona a jeho krajana Davida Coultharda.

V neděli čekají jezdce závody jednotlivců. Kopecký bude závodit ve skupině s Francouzem Sébastienem Ogierem, třetím mužem MS v rallye, okruhovým jezdcem Švédem Mattiasem Ekströmem a Němcem Martinem Tomczykem, letošním šampionem DTM.

Reklama

Související témata: