Hlavní obsah

VIDEO: Šampiónovi série NASCAR ujely nervy, po soupeři mrštil helmu

Když se dva perou, třetí se směje, v tomto případě všichni ostatní. V Bristolu v dalším podniku prestižního zámořského seriálu NASCAR bojovali o vedoucí pozici Tony Stewart a Matt Kenseth tak nesmlouvavě, že po kontaktu skončili mimo dráhu a bez nadějí na úspěch. Obhájce loňského prvenství v seriálu Stewart si později vybil na svém soupeři frustraci: na projíždějícího Kensetha vztekle mrštil svoji helmu.

Šampión v seriálu NASCAR neudržel nervy na uzdě

 
Článek

Tvrdý souboj obou jezdců v závodu na 500 kol vyvrcholil smykem závodních speciálů a nárazem do vnitřní ochranné stěny, zatímco smečka ostatních jezdců se přehnala kolem. Oba „kohouti" pak skončili hluboko v poli poražených - Stewart se ztrátou 29 kol až na 27. místě, Kenseth byl klasifikován jako pětadvacátý.

Ochranná přilba se po Stewartově útoku povalovala u výjezdu na dráhu a média měla o tučné sousto postaráno. Trojnásobný šampión Sprint Cup Series, nejvyšší ligy mezi okruhovými šampionáty NASCAR, nebyl k uklidnění. „Nebudu už na něho brát žádné ohledy, od této chvíle až do konce sezóny. Nenechám si ujít jedinou možnost," vzkázal zlostně svému rivalovi.

Oba závodníky nepojí zrovna přátelské vztahy, problémy měli už třeba v Indianapolisu. „Moc jeho zlobě nerozumím," tvrdil po závodu Kenseth. „Jel jsem na první pozici a on se tlačil, jako kdybych tam vůbec nebyl. Mohlo to dopadnout mnohem hůř."

Reklama

Související témata: