Hlavní obsah

Patricková jako první žena vedla v sérii NASCAR, nakonec se radoval Johnson

Daytona

Americká jezdkyně Danica Patricková skončila na osmém místě v nedělním prestižním automobilovém závodu 500 mil v Daytoně série NASCAR, do kterého odstartovala jako první žena v historii z pole position. Jako první závodnice také jela v čele průběžného pořadí. Nakonec se ale z vítězství radoval Jimmie Johnson.

Foto: Terry Renna, ČTK/AP

Jimmie Johnson se raduje z vítězství.

Článek

Populární závod na Floridě poutal ještě více pozornosti kvůli sobotní hromadné nehodě, při níž bylo zraněno přes 30 diváků. V závodu takzvané Nationwide Series, který byl předehrou nedělního programu, se jeden vůz otočil do protisměru a následovala havárie téměř všech účastníků.

V nedělním hlavní závodu Patricková vjížděla ještě do posledního kola na třetí pozici, ale nakonec projela cílem osmá. Litovala, že se jí nenaskytla příležitost zaútočit na výhru. "Myslela jsem na to, ale nepřišel ten pravý moment," řekla.

Podruhé v kariéře zvítězil v Daytoně pětinásobný šampión seriálu Jimmie Johnson. I tentokrát došlo k několika kolizím, žádná z nich se však rozsahem nepřiblížila sobotní havárii.

Reklama