Hlavní obsah

Parádní rok! Mám pohár i manželku, liboval si jezdec Matějovský

Devětadvacetiletý okruhový jezdec Michal Matějovský prožil nejlepší rok v kariéře. Nejenže s BMW 320 si vybojoval druhé místo v mistrovství Evropy automobilů na okruzích FIA ETCC, ale v srpnu učinil svoji dlouholetou přítelkyni Zuzanu Ulmanovou paní Matějovskou. „Parádní rok! Mám pohár i manželku,“ liboval si královéhradecký pilot poté, co o víkendu převzal v Paříži cenu za druhé místo v šampionátu.

Michal Matějovský v Paříži s manželkou Zuzanou a trofejí za druhé místo v evropském šampionátu.

Článek

Jak jste spokojený s letošní sezónou?

S letošním rokem jsem spokojený. Dopadla pro mě úspěšně, vybojoval jsem stříbro v mistrovství Evropy na okruzích FIA ETCC, společně s Petrem Fulínem jsme obhájili prvenství v soutěži národních týmů. Splnila se moje předsevzetí, s nímž jsem šel do sezóny.

Loni jste vybojoval páté místo v mistrovství Evropy, letos druhé. V čem byl největší rozdíl kromě tří příček oproti minulému roku?

Rozdíl oproti minulé sezóně je ten, že jsem v tomto roce jel „více hlavou" a konstantně dojížděl na pódiových pozicích. Po technické stránce vše fungovalo velmi dobře po celou sezónu. To také přispělo k dobrému výsledku.

Stihl jsi i jiné závodní aktivity, konkrétně trucky?

Během sezóny jsem stihl pár testů na tahači s týmem Buggyra International Systems. Především jsem samozřejmě testoval svoje závodní BMW, což pro mě bylo pro dosažení dobrého výsledku podstatné.

Zvládáte závodění, školu a zaměstnání, co jste z toho stíhal nejlépe?

Myslím, že zvládám všechny tyhle „disciplíny" na dobré úrovni. Nejtěžší je skloubit závody a práci se školou. Studium vyžaduje hodně času a hlavně soustředěnosti, která mi během závodů nebo každý den po návratu z práce chybí. V roce 2015 plánuji dokončit státní závěrečné zkoušky a získat titul Ing. Snad se to podaří.

V létě jste se oženil, jak se změnil váš život, neříká vám novomanželka, abys nechal závodění, neplánujete rodinu?

Život se nám nezměnil, máme se pořád stejně dobře. A jak jsem již řekl, skloubit věci se mi daří, stejně tak to platí v případě plánované rodiny a závodů. Manželka mě v závodech maximálně podporuje a má pro ně pochopení. Když to jde a práce jí dovolí, snaží se jezdit se mnou a podporovat mě přímo na závodech.

O víkendu jste se zúčastnil galavečera ETCC Awards Ceremony 2014 v Paříži, kde se rozdávaly ceny za letošní sezónu. Jaké bylo vyhlášení?

Především musím říct, že si ocenění velmi vážím. Galavečer byl pěknou tečkou za letošní úspěšnou sezónou. Pro mne to bylo něco speciálního, protože jsem se podobné akce účastnil poprvé. Táta, když se stal mistrem Evropy v tahačích, zažil něco podobného v Monte Carlu. Chtěl bych poděkovat své manželce, celé své rodině, našim partnerům a samozřejmě hlavně týmu Křenek Motorsport. Ti všichni mají na dobrém výsledku z tohoto roku svůj velký podíl. Je to můj zatím největší úspěch a zároveň i výzva do další sezóny, kdy bych samozřejmě rád v dobrých výsledcích z letošního roku pokračoval.

Už máte představu, jaké závody absolvujete v příští sezóně?

V sezóně 2015 budeme pokračovat v osvědčené spolupráci s týmem Křenek Motorsport s vozem BMW 320si.

Reklama