Hlavní obsah

Matějovský na stupních vítězů i ve Francii

Le Castellet

Spanilá jízda královehradeckého jezdce Michala Matějovského evropským šampionátem cestovních vozů na okruzích (FIA ETCC) pokračovala i ve třetím díle seriálu na známém francouzském okruhu Paul Ricard v Le Castellet. V obou závodních jízdách stál na stupních vítězů a dál si drží celkové vedení po polovině z dvanácti závodních jízd.

Foto: Petr Frýba

Michal Matějovský (vlevo) se sprchuje na stupních vítězů v Le Castellet se Švýcarem Petrem Riklim.

Článek
Fotogalerie

Matějovský s BMW 320si v barvách týmu Křenek Motorsport vybojoval opět pole position v kategorii Super 2000 TC2. Jenže výhodu nejlepší startovní pozice nevyužil. „Start do prvního závodu mi vůbec nevyšel. Myslím, že to byl můj nejhorší letošní start. Ztratil jsem asi čtyři pozice a musel tak hodně dotahovat. Postupně se mi podařilo propracovat se až za záda Petera Rikliho, kterému to tady jelo úplně neskutečně rychle. Pokud by byl závod o jedno kolo delší, možná by to pro mne dopadlo lépe. Ale to jsou ta kdyby, a ta ve sportu neplatí," zhodnotil první závodní jízdu Matějovský, který bral stříbro.

Bleskový úder v úvodu

Matějovský dobře věděl, že druhou jízdu musí vyhrát, pokud chce Švýcara Rikliho za sebou udržet s odstupem i v celkovém hodnocení šampionátu. To se mu podařilo. Na rozdíl od první jízdy odstartoval skvěle a soupeře nechal za sebou. Průběh závodu pak spolehlivě kontroloval a šachovnicový praporek viděl jako první. „Maximálně jsem se soustředil na start, což se mi tentokrát povedlo, pak už jsem si hlídal vedoucí pozici," pravil spokojeně po závodě český pilot.

Po polovině šampionátu je spokojený. „Francouzský víkend hodnotím stejně jako ten na Slovensku, tedy pozitivně. Moc se mi nepovedl měřený trénink, kde ten čas mohl být lepší. Pro neděli jsme zvolili trochu jiné nastavení a hned ve warm-upu se mi podařilo zajet čas lepší než v kvalifikaci. V závodech to bylo první a druhé místo, takže domů jsem odjížděl spokojený. Dva závody ve dvou víkendech po sobě byly hodně náročné i pro můj tým. Za přípravu auta mu proto děkuji. Teď máme dva měsíce na přípravu. Čtvrtý dvojzávod se jede první zářijový víkend v Brně a před domácími fanoušky bych samozřejmě chtěl uspět co nejlépe a udělat další krok k evropskému titulu," přál si Michal Matějovský.

Výsledky z Le Castellet
1. závod:
1. Rikli (Švýcarsko, Honda Civic)
2. Matějovský (ČR)
3. Okyay (Turecko, oba BMW 320si)
2. závod:
1. Matějovský
2. Rikli
3. Okyay
Průběžné pořadí (po 6 z 12 závodů):
1 Matějovský 65 bodů
2. Rikli 55
3. Conrad (Švýcarsko, Honda Civic) 36

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.