Hlavní obsah

Kaštan a spol. zvládli přejímky na Dakaru bez problémů

PRAHA/LISABON

Celkem tři dny trvají administrativní a technické přejímky, kterými musí projít všichni oficiální účastníci Rallye Dakar včetně asistenčních vozů. Trojice českých motocyklistů Ivo Kaštan, Pavel Kubíček a Dušan Randýsek sedlající stroje Suzuki 450 přišla na řadu hned první den.

Foto: KM Racing

Dušan Randýsek po úspěšné technické přejímce před startem Rallye Dakar.

Článek

Předstartovní procedura proběhla ve středu pro všechny, až na drobné nedostatky v podobě zapomenutých dokladů Jaroslava Melichara - mechanika z doprovodného vozu Suzuki Grand Vitara, bez větších problémů. Vzhledem k počtu osob v týmu  a kontrolních bodů, kterých je celkem 27, trvaly přejímky sedm hodin. Až  do sobotního startu závodu zůstanou stroje v uzavřeném parkovišti.

"Přejímky a vůbec první evropské etapy nemám vůbec rád. Celkem se těším na africký kontinent. Pozitivní je, že na dlouhých evropských spojovačkách budeme mít čas zajet a doladit motocykly, které se v dílnách KM Racing připravovaly až do poslední chvíle. Úvodní speciály tradičně 'prodám', závodit se začne až v Africe," vyprávěl Kaštan, jenž se chystá na osmý start ve slavné soutěži.

Kubíček s Randýskem z týmu KM Racing jsou proti tomu nováčky. "Jsem připraven na náročný závod, důležité je brát ohled na techniku, cesta před námi je dlouhá. Jsem dakarským nováčkem, proto se budu učit a rozkoukávat. Místní jezdci nás totiž celkem vystrašili a varovali hned před prvním speciálem. Nemám velké ambice. Důležité je dojet do cíle nebo alespoň co nejdál a nasbírat zkušenosti," mínil Kubíček po úspěšné přejímce.

"Dostat se na rallye Dakar bylo mým snem, teď, když jsem tady, už není cesty zpátky. Po přejímkách ze mě trošku opadla počáteční nervozita. Věřím, že jsme motocykly dobře nachystali a co se týče techniky nebudou žádné problémy," doplnil Randýsek.

Reklama

Související témata: