Hlavní obsah

Rallye Šumava zatím vládne Kresta

KLATOVY

Roman Kresta vyhrál úvodní tři rychlostní zkoušky Rallye Šumava, teprve ve čtvrtém testu ho předčil Václav Pech. V průběžném pořadí si už Kresta vybudoval náskok 43 sekund před druhým Pavlem Valouškem, na třetí místo se propracoval Němec Hermann Gassner, Pech je čtvrtý. Po havárii Jaromíra Tarabuse musela být přerušena a posléze zrušena třetí rychlostní zkouška, nehoda se však obešla bez vážnějších zranění.

Foto: www.romankresta.com

Roman Kresta

Článek

Každý Krestův start na domácí půdě je pro fanoušky zážitkem. Jezdec se zkušenostmi z mistrovství světa zatím nezůstává své pověsti nic dlužen, po čtyřech odjetých vložkách už má značný náskok a soupeřům tak zatím zbývá pouze boj o druhé místo.

Posádka Tarabus, Daniel Trunkát, startující se Suzuki Ignis S1600, měla až do třetího měřeného testu závod poměrně dobře rozjetý. V druhé části úseku Černíkov-Kdyně se ale ocitli mimo trať a spolujezdec se lehce zranil. Po několika minutách se sice na trať vrátili a se ztrátou pokračovali do cíle, ale tam se rozhodli s pošramoceným vozem už dál nepokračovat. Rychlostní zkouška byla posléze zrušena.

Tma a hlavně obtížný vlhký asfalt, který místy namrzá, budou největšími soupeři posádek v dalším průběhu etapy. Nejrychlejší jezdci se po zdolání zbývajících tří rychlostních zkoušek dostanou do závěrečného servisu před 22. hodinou. Rallye Šumava bude v sobotu pokračovat druhou etapou, vítěz bude znám okolo 18. hodiny.

Výsledky - po 4. rychlostní zkoušce:
1. Kresta, Gross 27:48,9, 2. Valoušek, Hrůza -43,4, 3. Gassner, Thannhäuserová (Něm.) -50,9, 4. Pech, Uhel -1:05,2, 5. Arazim, Gál -1:13,7, 6. Semerád, Ceplecha -1:14,3, 7. Trojan, Řihák (všichni Mitsubishi Lancer) -1:25,0, 8. Štěpánek, Omelka (Subaru Impreza) -1:48,0.

Reklama

Související témata: