Hlavní obsah

Loeb už vede Mexickou rallye skoro o minutu

LEÓN

Obhájce prvenství a úřadující mistr světa Francouz Sébastien Loeb s Citroënem vede v průběhu druhé etapy téměř o minutu Mexickou rallye. Do čela čtvrtého podniku sezóny mu pomohla v předchozí etapě porucha norského soupeře Pettera Solberga, jenž v pátek ovládl úvodní tři rychlostní zkoušky. Na sedmém měřeném úseku ale musel odstoupit kvůli úniku oleje z motoru svého subaru.

Foto: ČTK/Rally Team CZ

Český jezdec Štěpán Vojtěch bojuje na Mexické rallye.

Článek

Loeb vedl po prvním dnu o necelou půlminutu před Solbergovým týmovým kolegou Australanem Chrisem Atkinsonem. Tomu ale druhý den zatím tolik nevychází a propadl se až na čtvrtou pozici.

Boj o další místa za Loebem je nesmírně vyrovnaný. Svádějí jej především Finové za volanty Fordů Marcus Grönholm a Mikka Hirvonen, byť už s odstupem 57 sekund za lídrem, který vyhrál sobotní dvě erzety. Grönholm je po triumfu v jedenáctém testu druhý s náskokem pouhé desetiny sekundy. Atkinson ztrácí jen další tři sekundy a ve hře je i o sedm sekund pomalejší Španěl Daniel Sordó s Citroënem.

Český jezdec Štěpán Vojtěch je dvacátý se ztrátou 22 minut na Loeba. Mezi produkčními vozy patří jeho Mitsubishi osmé místo. V sobotu jsou na programu ještě tři klasické erzety a dvě speciální divácké zkoušky.

Výsledky - po jedenácti rychlostních zkouškách:
1. Loeb (Fr./Citroën) 2:15:36,6, 2. Grönholm (Fin./Ford) -57,6, 3. Hirvonen (Fin./Ford) -57,7, 4. Atkinson (Austr./Subaru) -1:00,7, 5. Sordó (Šp./Citroën) -1:07,0, 6. Stohl (Rak./Citroën) -1:44,5, ...20. Vojtěch (ČR/Mitsubishi) -22:16,8.

Reklama

Související témata: