Hlavní obsah

Předehru k Portugalské rallye zvládl nejrychleji Grönholm

FARO

Vedoucí jezdec mistrovství světa Fin Marcus Grönholm s fordem vyhrál úvodní diváckou supererzetu na úvod Portugalské rallye. Na fotbalovém stadionu ve Faru zajel na dvoukilometrovém úseku o 2,3 sekundy rychlejší čas než Španěl Daniel Sordó s citroënem. Třetí byl Nor Petter Solberg se subaru, jenž zaostal o další sekundu.

Článek

Mistr světa z posledních tří sezón a nejbližší Grönholmův pronásledovatel Francouz Sébastian Loeb zahájil pátý podnik letošního roku čtvrtým místem. Jan Kopecký s fabií se usadil před "ostrým" startem na 18. pozici. Další český účastník rallye Martin Prokop s citroënem figuruje na 26. místě.

Při oficiálním tréninku před startem soutěže došlo k nehodě, při níž bylo zraněno pět osob. Domácí jezdec Armindo Araújo ztratil kontrolu nad svým mitsubishi a vjel do skupinky lidí, z nichž tři byli profesionální fotografové. Dva utrpěli zlomeniny, zbylé osoby byly zraněny lehce. Podle portugalských médií zavinila nehodu Araújova nepozornost.

Portugalská rallye, která se vrátila do programu mistrovství světa po šesti letech, bude v pátek pokračovat šesti měřenými úseky.

Portugalská rallye - výsledky po divácké supererzetě:
1. Grönholm (Fin./Ford) 2:05,8 min., 2. Sordó (Šp./Citroën) -2,3, 3. P. Solberg (Nor./Subaru) -3,3, 4. Loeb (Fr./Citroën) -3,3, 5. H. Solberg (Nor./Ford) -4,6, 6. Hirvonen (Fin./Ford) -4,9, ...18. Kopecký (ČR/Škoda) -9,7, 26. Prokop (ČR/Citroën) -13,8.

Reklama

Související témata: