Hlavní obsah

Loeb vyhrál všech pět erzet a v Argentině vede

CÓRDOBA

Úřadující mistr světa a lídr šampionátu Sébastien Loeb ovládl úvod druhé etapy Argentinské rallye. Francouzský jezdec na citroënu v sobotu vyhrál všech pět dosavadních rychlostních zkoušek a vede s náskokem 15,4 sekundy před svým největším rivalem Marcusem Grönholmem na fordu.

Článek

Po zmatcích při přesunu z Buenos Aires, kvůli nimž musela být zrušena až na jednu superspeciálku celá úvodní etapa, se dnes v okolí Córdoby šestý díl MS rozběhl naplno. Na klasické šotolinové trati dosud nenašel přemožitele Loeb, jenž obhajuje vítězství z minulého ročníku.

Dalších deset sekund za vicemistrem Grönholmem je zatím další bývalý šampion Petter Solberg na subaru. Dvojka fordu Mikka Hirvonen, jenž vyhrál obě divácké erzety, klesl na čtvrtou příčku už s odstupem 41 sekund.

Jediný český zástupce v Jižní Americe Štěpán Vojtěch na voze Mitsubishi Lancer EVO IX je zatím čtyřiadvacátý se ztrátou osmi a půl minuty za Loebem. V kategorii PCWRC patří Vojtěchovi 12. pozice.

Druhá etapa v sobotu pokračuje čtyřmi rychlostními zkouškami, vítěz bude dekorován po dalších čtyřech testech v neděli.

Výsledky - po 5. erzetě druhé etapy:
1. Loeb (Fr./Citroën) 59:20,3, 2. Grönholm (Fin./Ford) -15,4, 3. P. Solberg (Nor./Subaru) -25,2, 4. Hirvonen (Fin./Ford) -41,4, 5. Sordo (Šp./Citroën) -1:19,3, 6. Atkinson (Austr./Subaru) -1:23,1, ...24. Š. Vojtěch (ČR/Mitsubishi) -8:37,9.

Reklama

Související témata: