Hlavní obsah

Úvodní supererzetu Akropolis rallye vyhrál Hirvonen

ATÉNY

Úvodní diváckou supererzetu řecké Akropolis rallye vyhrál Fin Mikko Hirvonen s fordem. Druhé místo ve čtvrtek obsadil na aténském dostihovém závodišti Markopulo jeho krajan a týmový kolega Marcus Grönholm, třetí byl mistr světa Francouz Sébastian Loeb s citroënem.

Článek

Hirvonen ujel 3,2 kilometru za 2:50,8 minuty a porazil o dvě desetiny lídra průběžného pořadí seriálu Grönholma, který obhajuje v Řecku loňské prvenství.

Sedmnáctým místem vstoupil do soutěže Martin Prokop s mitsubishi a ve skupině N je čtvrtý. Janu Kopeckému patří 34. místo se ztrátou 16 sekund na Hirvonena.

Osmý díl mistrovství světa naostro odstartuje v sobotu, kdy čeká jezdce osm rychlostních zkoušek. Nejdelší měřený úsek Agil Theodori je dlouhý téměř 50 kilometrů a piloti se na něj vydají hned dvakrát.

Akropolis rallye - po 1. RZ:
1. Hirvonen 2:50,8, 2. Grönholm (oba Fin./Ford) -0,2, 3. Loeb (Fr./Citroën) -0,3, 4. P. Solberg (Nor./Subaru) -0,4, 5. Sordo (Šp./Citroën) -0,5, 6. H. Solberg (Nor./Ford) -1,8, ...17. Prokop (ČR/Mitsubishi) -10,6, 34. Kopecký (ČR/Škoda) -16,1.

Reklama

Související témata: