Hlavní obsah

Kresta s Pechem bojují o vítězství v Rallye Bohemia

MLADÁ BOLESLAV

Hlavní favorité Roman Kresta a Václav Pech podle očekávání bojují o vítězství v Rallye Bohemia, čtvrtém podniku mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. Po první etapě je v čele čtyřnásobný vítěz populární rallye Kresta, druhý Pech na něj ztrácí pouze 3,7 vteřiny. Třetí Martin Prokop za nimi zaostává téměř o dvě minuty.

Foto: BPA

Roman Kresta na trati Rallye Krumlov

Článek

Kresta se do čela 34. ročníku soutěže dostal již v sobotní úvodní rychlostní zkoušce, která se konala přímo v Mladé Boleslavi a vedení neopustil až do závěru etapy. Pech, který na Bohemii triumfoval před rokem, je mu však zdatným soupeřem a na několika měřených testech jej porazil.

"Jedeme opravdu v ostrém tempu. Snažím se neriskovat, ale rozhodně se neflákáme," uvedl Kresta, jenž měl menší problémy se správnou volbou pneumatik. Při proměnlivém počasí a občasném dešti se střídal suchý povrch tratě s mokrým či částečně oschlým. "Na druhou série erzet jsme zvolili měkké prořezané pneumatiky. Sázel jsem na jistotu, ale trať oschla rychleji, než jsme čekali, a tak to byla úplně špatná volba," řekl Kresta.

Smolný den prožil Nor Eyvinda Brynildsen, který vyhrál páteční diváckou supererzetu. Hned ráno jej Kresta připravil o vedení, ve třetím měřeném úseku se dostal mimo trať a poškodil pravý bok svého Fiatu Punto S2000. V šesté erzetě poté Seveřan narazil do stromu, jeho vůz zablokoval trať a česká premiéra vozu, který před rokem získat titul mistra Evropy, předčasně a neslavně skončila.

V závodě nepokračuje i celá řada předních domácích jezdců. Václav Arazim urazil na šestém úseku kolo, v následné erzetě skončilo po kontaktu s obrubníkem snažení Emila Trinera a do cíle první etapy nedojel ani úřadující český mistr ve sprintrallye Josef Semerád.

O osudu rallye se rozhodne až v neděli, kdy na posádky čekají závěrečné čtyři rychlostní zkoušky. Hned dvakrát se představí na úseku Návarov, který měří přes 40 km. Vítěz soutěže bude znám kolem 14. hodiny.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články