Hlavní obsah

Zlínská Barum Rally má hvězdné obsazení

ZLÍN

Nejkvalitněji obsazenou automobilovou soutěží, jež se letos jede na českém území, je Barum Rally, kterou mohou čeští motorističtí diváci navštívit ve Zlíně a okolí, kde se ukáže 122 posádek ze 13 zemí. Akce se bude konat ve dnech od 24. do 26. srpna.

Článek

Už tradiční součást českého i evropského mistrovství nyní patří také do seriálu IRC pro nově vyvíjené dvoulitrové speciály. „Máme přihlášeno 122 posádek ze 13 zemí, mezi nimi česká esa i vynikající cizince. Taková konkurence tu léta nebyla a věřím, že se kolem trati během tří dnů objeví přes sto tisíc diváků,“ libuje si ředitel Miloslav Regner.

Za favority označuje lídra šampionátu IRC Itala Navarru, jeho krajana a ve Zlíně dvakrát vítězného Travagliu, Belgičana Loixe (všichni Fiat Punto), vedoucího muže ME Bulhara Iljeva (Mitsubishi Lancer), Maďara Tótha, Casiera z Belgie (oba Peugeot 207), Jean Josepha z Francie (Citroën C2) či Španěla Solu (Honda Civic).

Z domácí špičky myslí na přední příčky hlavně obhájce prvenství Kresta i další piloti Mitsubishi Pech, Arazim a Trojan. „Snad můžu za všechny české jezdce říci, že Barumka je pro nás vrchol sezóny, a těším se, že v nabité konkurenci poměříme síly s vozy stejné kategorie,“ tvrdí Vojtěch Štajf, který bude řídit subaru. Soutěž zahrnující celkem 15 rychlostních zkoušek začne příští pátek večerním testem v ulicích města.

Reklama

Související témata: