Hlavní obsah

Kopecký je v Německé rallye po druhé etapě pátý

TREVÍR

Na páté místo se posunul český jezdec Jan Kopecký s vozem Škoda Fabia WRC v průběžném pořadí Německé rallye. V sobotní druhé etapě předstihl Fina Toniho Gardemeistera jedoucího s citroënem, na kterého po pátku ztrácel přes 20 sekund. Pátým místem by Kopecký vyrovnal své maximum ve světovém šampionátu z loňské Katalánské rallye.

Článek

Ke změnám došlo i na nejvyšších příčkách. Do čela desátého podniku mistrovství světa se probojoval mistr světa Francouz Sébastien Loeb s citroënem, jenž útočí na tratích okolo Trevíru na šesté vítězství v Německé rallye za sebou. Na druhé místo si polepšil lídr světového šampionátu Fin Marcus Grönholm s fordem, který zaostává o téměř 38 sekund. Na třetí pozici klesl vítěz úvodní etapy Belgičan Francois Duval s citroënem soukromého týmu.

Kopecký se v těsném souboji dostal před Gardemeistera ve čtvrté ze sobotních osmi rychlostních zkoušek, i když se potýkal s omezeným výkonem motoru v nižších otáčkách. Pátou příčku Finovi přepustil s odstupem pouhých tří desetin sekundy ještě jednou odpoledne, ale v závěru dne se na ni opět vrátil. "Dělali jsme hodiny. Přehřál jsem brzdy a pneumatiky, ztratil jsem dost času," vysvětlil český pilot svou ztrátu ve 13. erzetě.

"Pátá pozice je vynikající. Závod si užíváme, neboť svádíme naprosto vyrovnané souboje se špičkovými piloty. Je to úžasné a rád bych dobře rozjetou Německou rallye úspěšně dokončil," dodal Kopecký, jenž má před závěrečnými pěti vložkami třetí etapy na Gardemeistera náskok necelých tří sekund.

V první polovině druhé desítky figuruje i po sobotě Martin Prokop s citroënem, jenž je celkově třináctý a vede pořadí jezdců započítávaných do juniorského šampionátu.

Výsledky - po druhé etapě:
1. Loeb (Fr./Citroën) 2:48:40,4, 2. Grönholm (Fin./Ford) -37,8, 3. Duval (Bel./Citroën) -50,4, 4. Hirvonen (Fin./Ford) -55,5, 5. Kopecký (ČR/Škoda) -2:48,7, 6. Gardemeister (Fin./Citroën) -2:51,4, ...13. Prokop (ČR/Citroën) -19:47,1.

Reklama

Související témata: