Hlavní obsah

Slavia stále nemá jasno, kde zahájí Ligu mistrů

PRAHA

Ve středu začal prvním předkolem nový ročník fotbalové Ligy mistrů. Z desítky zápasů upoutal největší pozornost českých fanoušků duel lucemburského Grevenmacheru a bosenského šampióna Leotara Trebinje, z něhož vzejde soupeř pro pražskou Slavii. Mezi 900 diváky proto byla i čtyřčlenná výprava 'sešívaných'.

Foto: ČTK

Loni startovala Slavia v Poháru UEFA. V osmifinále ztroskotala na tureckém Besiktasi Istanbul.

Článek

Slavii, která se na nový ročník fotbalové ligy připravuje v německém Billerbecku, zastupovali v hledišti hlavní kouč Miroslav Beránek s asistenty Miroslavem Jirkalem a Janem Netscherem, do Lucemburska odjel také vedoucí týmu Pavel Řehák.

Bosňané jsou favority

"Bosňané působili lépe," okomentoval Jirkal bezbrankové klání na klubové stránce. Šance jsou rovnocenné, přesto slávistický pozorovatel favorizuje mužstvo z Balkánu. "Mají velmi dobrý střed pole směrem dopředu, naopak Grevenmacher disponuje rychlými útočníky do brejku," poznamenal Jirkal.

Prvních pětačtyřicet minut se hosté podle Jirkala soustředili na obranu. Až ve druhé půli se osmělili a hráli velmi dobře. Zároveň se však vzadu otevírala okénka, jichž mohli Lucemburčané využít. "Největší šance měli domácí z brejků, před koncem neproměnili velkou příležitost," uzavřel Jirkal.

Reklama

Související témata: