Hlavní obsah

V Japonsku havaroval i Loeb a Grönholma nepředstihne

OBIHIRO

Francouz Sébastien Loeb promarnil v Japonské rallye nabídnutou šanci probojovat se do čela mistrovství světa. Úřadující trojnásobný světový šampion sjel se svým citroënem v úvodu druhé etapy z trati a napodobil vedoucího muže seriálu Marcuse Grönholma, který havaroval už v pátek.

Článek

Finský pilot Fordu tak povede i po čtrnácté letošní soutěži před Loebem o čtyři body. O titulu se mezi nimi rozhodne ve zbývajících dílech šampionátu v Irsku a Británii.

Japonskou rallye vede po druhé etapě Fin Mikko Hirvonen s fordem o 38 sekund před Španělem Danielem Sordem na citroënu a útočí na třetí vítězství v kariéře. Letos vyhrál sedmadvacetiletý bývalý jezdec Škody v Norsku a loni v Austrálii.

Loeb díky triumfům v Katalánsku a na Korsice snížil Grönholmův náskok v čele seriálu a v pátek se mu naskytla výborná příležitost svého soka předstihnout. První etapu dokončil na druhém místě za Hirvonenem a dnes začal vyhranou rychlostní zkouškou. V další s Finem těsně prohrál a v následující přišel hořký konec nadějí. Na kluzké šotolině sjel specialista na asfaltový povrch do příkopu a poškodil vůz.

Na stejném testu havaroval rovněž průběžně třetí Fin Jari-Matti Latvala, jenž měl předtím ve svém fordu potíže s převodovkou.

Čtyři rychlostní zkoušky v sobotu vyhrál exmistr světa Nor Petter Solberg se subaru, který v pátek odstoupil kvůli porouchané převodovce. Ve druhé etapě se do soutěže vrátil a pokračuje podle pravidla SupeRallye s velkou ztrátou.

Výsledky po druhé etapě:
1. Hirvonen (Fin./Ford) 2:26:28,8, 2. Sordo (Šp./Citroën) -38,3, 3. H. Solberg (Nor./Ford.) -1:51,9, 4. Perez Companc (Arg./Ford) -5:05,7, 5. Stohl (Rak./Citroën) -5:19,8, 6. Wilson (Brit./Ford) -5:27,4.

Reklama

Související témata: