Hlavní obsah

Soutěžní speciály Seznamu obsadily na Šumavě bodovaná místa

PRAHA

Seznam.cz Rally Team se svými partnery APM Automotive a Enterprise Media soutěžil o uplynulém víkendu při Rallye Šumava a bodoval. Obě posádky Trněný – Pritzl a Ducháček – Dufek od posledních závodů výrazně přidaly a bylo to vidět i na dosažených časech. Konečná umístění dokonce dávají dobrý signál k dalšímu postupu.

Foto: Seznam.cz

Karel Trněný při Rallye Šumava

Článek
Fotogalerie

Sláva Ducháček v počátku prvního dne zajížděl vyrovnaně čtrnáctý čas a dokázal, že Valašská Rally byla velká škola. V noční sekci však uvažoval o odstoupení ze soutěže ze zdravotních důvodů. Ty se druhý den podařilo zažehnat a na prvním měřeném úseku druhého dne zajel Ducháček vynikající třetí čas absolutně a dokázal, že talentovaný jezdec má na to, aby se přiblížil k absolutní špičce.

Po zbytek dne Ducháček zrychlil a v předposledním měřeném úseku se pohyboval na velmi dobrém devátém místě výsledkové listiny. Na poslední „RZetě“ však ztratil díky špatné volbě pneumatik a soutěž dokončil na celkovém 11. místě absolutně. Sám k tomu řekl: “RZty obecně pěkné, ale některé strašně rychlé až nebezpečné. Na Strážovské jsme měli v jednom místě na tachometru přes 220km/hod, což není asi úplně dobře. Dle mého mínění až moc přejezdových kilometrů. Chtěl bych poděkovat mechanikům a celému týmu, vše fungovalo jak mělo.“

Karel Trněný v prvním dni zajížděl časy kolem 15. místa a konec dne pro něj znamenal velmi pěknou šestou pozici v celkovém pořadí. Druhý den měnil po první sekci zadní diferenciál a ve čtrnácté rychlostní zkoušce skončil na pátém místě celkově. V posledních dvou rychlostních testech však neudržel za zády pěkně jedoucího Petáka a soutěž dokončil na celkovém šestém místě absolutně před Emilem Trinerem, který na Trněného ztratil pouhých 1,2 sekundy.

„Šumava pro nás byla dalším krokem a cítíme, že s každým kilometrem je jízda lepší a lepší“, řekl k tomu Karel Trněný. „Věřím, že jsme se letos vydali tím správným směrem a během sezóny se posuneme ještě výš“.

Manažer Seznam.cz Rally Teamu Radek Majer kvitoval dobré výkony obou posádek i jejich lepší časy: „Musím vyzdvihnout dva momenty celé soutěže, které mě velmi potěšily, a to Karlův konečný výsledek a Slávův první průjezd erzetou Věckovice - Kdyně, kde zajel celkově třetí. Přeji oběma, aby další soutěže byly ještě lepší.“

Příští soutěží, které se Seznam.cz Rally Team zúčastní je již tento víkend Rally Vyškov. Tým zde budou reprezentovat hned tři posádky Karel Trojan s Petrem Řihákem, Sláva Ducháček s Petrem Dufkem a Radek Majer s Michalem Pohořelým.

Reklama

Související témata: