Hlavní obsah

Kresta počtvrté vyhrál Rallye Český Krumlov a nadále vede MMČR

ČESKÝ KRUMLOV

Favorizovaný Roman Kresta vyhrál počtvrté v kariéře Rallye Český Krumlov. Bývalý tovární jezdec Fordu si ve čtvrtém podniku mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích připsal třetí triumf za sebou a upevnil si vedení v seriálu. Druhé místo obsadil na jihu Čech Václav Pech, který jako jediný dokázal držet s Krestou krok.

Foto: BPA/Petr Frýba

Roman Kresta

Článek

Oba jezdce po páteční první etapě dělilo jen devět vteřin, pozdější vítěz však hned v úvodu sobotního programu vyhrál tři rychlostní zkoušky a náskok navýšil na 46 vteřin. Kresta nakonec Pecha, jenž obhajoval v Krumlově první místo z loňského roku, porazil o minutu.

"Po napínavém pátku nám dnes naštěstí všechno vyšlo na jedničku. Musím přiznat, že jsme měli velké štěstí. Hned v první dnešní zkoušce jsme byli mimo trať a jen taktak, že nám větev nerozbila chladič," popsal Kresta na svém webu jediný kritický moment na své cestě k vítězství. Pochvaloval si, že oproti pátku tentokrát dobře vybral pneumatiky. "To hrálo zásadní roli. Včera jsme se zmýlili, dnes bylo vše v naprostém pořádku," uvedl Kresta.

Vcelku spokojený byl nakonec i Pech. "První etapa byla povedená, dokázali jsme sekundovat Romanovi. Dnes ráno jsem na rozbahněné trati trochu zvolnil, Roman zabral a odjel nám. Pak už nemělo cenu ho stíhat, takže jsem zvolil jízdu na druhé místo," řekl Pech serveru ewrc.cz.

Třetí skončil Pavel Valoušek, který stejně jako Kresta a Pech řídil produkční mitsubishi. Zlínského pilota už od vítězství dělily více než dvě minuty. Pod stupni vítězů skončil Jaroslav Peták startující s peugeotem kategorie S2000, čtvrtou pozici mu uvolnil po havárii ve dvanácté rychlostní zkoušce ze čtrnácti Karel Trojan. V posledním testu zase připravila nehoda o páté místo Daniela Běhálka.

Dalším dílem MMČR bude Rallye Hustopeče, která se uskuteční 30. a 31. května.

Výsledky:
1. Kresta, Gross 1:47:35,2, 2. Pech, Uhel -1:00,7, 3. Valoušek, Hrůza (všichni Mitsubishi Lancer EVO IX) -2:13,0, 4. Peták, Benešová (Peugeot 207 S2000) -3:52,3, 5. Štajf, Černoch (Subaru Impreza Sti) -4:42,0, 6. Orsák, Vajík (Mitsubishi Lancer EVO IX) -5:20,4.
Průběžné pořadí (po 4 z 9 závodů):
1. Kresta 144, 2. Valoušek 114, 3. Pech 111, 4. Trojan (Mitsubishi Lancer EVO IX) 47, 5. Peták 45, 6. Orsák 40.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články