Hlavní obsah

Kopecký obsadil v Ruské rallye šesté místo

LESOGORSKIJ

Jan Kopecký obsadil šesté místo v Ruské rallye, která byla čtvrtou soutěží seriálu Intercontinental Rally Challenge (IRC). Na šotolinových ruských cestách zvítězil Fin Juho Hänninen, Kopecký na něj s vozem Peugeot 207 S2000 ztratil bezmála sedm minut.

Foto: Sport.cz

Posádka Jan Kopecký-Petr Starý s vozem Peugeot 207 S2000

Článek

Piloty v každé ze tří ruských etap čekaly rychlostní zkoušky se značně rozdílnými tratěmi. Některé erzety byly podle stránky www.motorsport-kopecky.cz hodně rozbité, na cestě se povalovaly balvany a posádky se musely vypořádat i s hlubokými kolejemi.

Kopeckému po úvodní etapě patřila třetí pozice, v úvodu druhé etapy se dokázal posunout dokonce na druhé místo. Pak ale prorazil pneumatiku o balvan, ležící za horizontem, a připsal si čtyřminutovou ztrátu, která znamenala konec nadějí na umístění mezi nejlepšími.

"Po zisku stříbrné pozice v Portugalsku jsem měl představu, že bychom se i v Rusku mohli pokusit vybojovat umístění na stupních vítězů. Bohužel kvůli defektu v šesté erzetě a následné ztrátě čtyř minut jsme ztratili nejenom průběžnou stříbrnou příčku, ale i šanci na umístění mezi nejlepšími třemi," řekl Kopecký.

"Jsem samozřejmě rád, že se náš vůz po těžko uvěřitelné kolizi v Belgii vůbec na start v Rusku postavil. Všichni pracovali s maximálním úsilím, aby se vůz stihl pro Rally Russia připravit. Patří jim velké poděkování, odvedli špičkovou práci," uvedl vedoucí týmu Josef Kopecký.

Ruská rallye:
1. Hänninen (Fin./Peugeot 207) 2:14:27,0, 2. Alen (Fin./Fiat Grande Punto) -2:11,2, 3. Basso (It./Fiat Grande Punto) -2:44,2, ...6. Kopecký (ČR/Peugeot 207) -6:54,4.

Reklama

Související témata: