Hlavní obsah

Valoušek pojede Barum rallye se špičkovým peugeotem specifikace S2000

PRAHA

Třetí muž průběžného pořadí mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích Pavel Valoušek se na srpnové Barum rallye ve Zlíně představí za volantem vozu Peugeot 207 S2000 pod záštitou BFGoodrich Drivers týmu. Bývalý účastník juniorského světového šampionátu totiž získal nejvíce hlasů od novinářů, kteří o obsazení třetího vozu připravovaného belgickým týmem Kronos Racing ve čtvrtek rozhodli.

Foto: Sport.cz

Peugeot 207 S2000. Model na snímku patří Janu Kopeckému. Stejný vůz bude mít při Barum rallye k dispozici i Pavel Valoušek.

Článek

Do projektu zámořského výrobce pneumatik, který na vybraných rallye seriálu IRC angažuje vždy jednoho domácího jezdce, se přihlásilo 24 českých závodníků. Společnost Mediasport.cz, jež mezinárodní projekt v Česku zastřešovala, z nich vybrala pětici, ze které novináři volili.

Šanci usednout do špičkového vozu, jenž posádce umožní bojovat o přední umístění, měli ještě Tomáš Kostka, Jaroslav Orsák, Jan Šlehofer a Karel Trojan. Od šestnáctičlenné poroty, v níž byli i zástupci Kronosu a českého vedení společnosti BFGoodrich, dostal nejvíce hlasů - devět - Valoušek.

"Určitě to nebyla jednoduchá volba. Jsem ale rád, že to takhle dopadlo a doufám, že to dobře dopadne i na Barumce," řekl Valoušek, který normálně jezdí s mitsubishi. Zlínského pilota čeká před startem rallye dvoudenní testování v Belgii, při kterém si bude moci poprvé vůz, který dostane k dispozici zdarma, vyzkoušet.

O jednorázový návrat do automobilových soutěží usiloval mezi původně čtyřiadvaceti přihlášenými také Štěpán Vojtěch, který svět rallye po loňské sezóně opustil a nyní se věnuje závodům na okruzích. "Valda je silný protihráč, což potvrzuje svými výkony v českém mistrovství. Byla by ale chyba se o tuto možnost alespoň nepokusit. Musím se přiznat, že mi rallye chybí," prohlásil na začátku týdne Vojtěch, který by se v případě úspěchu v projektu opět sešel s navigátorem Michalem Ernstem.

Barum rallye ve Zlíně se koná od 22. do 24. srpna.

Reklama