Hlavní obsah

Tlusťák se Škaloudem chtějí uspět v mistrovství Evropy v rallye

SLUŠOVICE

S plánem uspět v nadcházejícím seriálu mistrovství Evropy v rallye vstoupí do letošní sezóny posádka týmu A.T. Motosport Antonín Tlusťák se spolujezdcem Janem Škaloudem na voze Citroën C2 Super 1600. Před rokem tato dvojice obsadila sedmé místo v celkové klasifikaci evropského šampionátu, nyní chce tento výsledek vylepšit.

Článek

Sedmadvacetiletý Tlusťák pojede mistrovství Evropy už čtvrtým rokem. "Zaměříme se především na hodnocení dvoukolek, kde je vypsána od letošního roku samostatná klasifikace. Rádi bychom nasbírané zkušenosti na evropských tratích zúročili právě v letošním roce," uvedl Tlusťák na dnešní tiskové konferenci ve Slušovicích.

V závodním termínovém kalendáři mají Tlusťák se Škaloudem v programu start v 15 soutěžích. "Z jedenáctidílného seriálu mistrovství Evropy budeme startovat v osmi podnicích. Za měsíc nás čeká od 17. do 19. dubna v Itálii Rallye 1000 Miglia," řekl Tlusťák.

Dodal, že nejvíce se těší na srpnovou Barum rallye na domácí půdě. "Počítáme i se startem ve čtyřech podnicích mezinárodního mistrovství České republiky v rallye. Do sezony vstoupíme koncem března ve Valašské rallye a potom se představíme v Českém Krumlově, Hustopečích a Příbrami," podotkl Tlusťák.

Reklama

Související témata: