Hlavní obsah

Tragickou nehodu při Valašské rallye zavinila asi chyba jezdce

OSTRAVA

Tragickou smrt dvou chlapců a otce jednoho z nich při nedávné Valašské rallye podle policie zavinila s největší pravděpodobností chyba slovenského jezdce Lukáše Lapdavského. Kriminalisté už rozborem záznamu z takzvané černé skříňky vyloučili jako příčinu technickou závadu na závodním automobilu. ČTK to v pátek řekl mluvčí novojičínské policie Zbyněk Tomšík.

Článek

"Ohledáním havarovaného vozu a vyhodnocením záznamu ze zařízení, kterému se říká černá skříňka, jsme vyloučili technickou závadu automobilu. S největší pravděpodobností se jednalo o chybu jezdce," uvedl Tomšík. Kriminalisté v souvislosti s vyšetřováním tragické nehody ještě nikoho neobvinili. "Dál provádíme výslechy svědků a pořadatelů. To potrvá ještě několik týdnů," uvedl.

Tragická nehoda se stala u Štramberka na Novojičínsku 28. března hned v úvodním rychlostním testu druhé etapy. Mitsubishi slovenského jezdce dostalo smyk v pravotočivé zatáčce, vůz opustil trať a smetl skupinku diváků. Na místě zahynul osmatřicetiletý muž se svým třináctiletým synem z Kopřivnice na Novojičínsku. Třetí obětí byl stejně starý chlapcův kamarád.

Událost z Valašské rallye byla třetím tragickým případem v automobilovém sportu za poslední dobu. Loni v říjnu zahynul při závodu sportovních vozů v Ostravě jeden divák, v prosinci při Pražském rallyesprintu zabilo závodní auto dva lidi. V listopadové rallye v Horním Hradišti u Plas zranil soutěžní vůz šest přihlížejících.

Reklama

Související témata: