Hlavní obsah

Orsák vyhrál Rallye Vysočina Telč a upevnil si vedení v seriálu

TELČ

Jaroslav Orsák s vozem Mitsubishi Lancer vyhrál druhý podnik mistrovství České republiky ve sprintrallye, kterým byla Rallye Vysočina Telč, a upevnil si průběžné vedení v seriálu. Orsák ovládl čtyři z devíti rychlostních zkoušek a v čele byl od prvního měřeného úseku. Triumfoval i na začátku května v Lužických horách a na kontě má maximální počet 60 bodů.

Článek

Druhé místo v sobotu na Jihlavsku obsadil s odstupem 26 vteřin Jaroslav Peták a třetí skončil Jan Štěpánek. Stejné pořadí je v průběžném hodnocení šampionátu, neboť Peták se Štěpánkem skončili druzí respektive třetí i v první soutěži seriálu.

Peták se definitivně posunul na stříbrnou pozici až po poslední rychlostní zkoušce, na které Štěpánek ztratil 40 vteřin. Předtím v osmé erzetě Peták o průběžné druhé místo přišel kvůli desetivteřinové penalizaci za předčasný start do měřeného úseku.

Český šampionát jednodenních soutěží bude pokračovat až na začátku července, kdy je na programu Impromat Rallysprint Kopná. Červnová Böttcher Rallye Vyškov byla zrušena.

Rallye Vysočina Telč, druhý podnik mistrovství České republiky ve sprintrallye
1. Orsák, Vajík (Mitsubishi Lancer EVO IX) 36:51,3, 2. Peták, Joska (Peugeot 207 S2000) -26,0, 3. J. Štěpánek, Omelka (Škoda Octavia WRC) -57,8, 4. J. Semerád, Niemetz (Mitsubishi Lancer EVO IX) -1:14,8, 5. Trněný, Kafka (Škoda Fabia WRC) -1:45,1, 6. J. Sýkora, Škardová (Mitsubishi Lancer EVO IX) -2:01,3.
Průběžné pořadí MČR:
1. Orsák 60, 2. Peták 48, 3. J. Štěpánek 38.

Reklama

Související témata: