Hlavní obsah

Na zlínské Barum Rally se představí kompletní česká špička i s Prokopem

PRAHA

Již devětatřicátý ročník Barum Czech Rally Zlín se uskuteční příští víkend 21. až 23. srpna. Na startu populární rally se objeví kompletní česká špička v čele s Romanem Krestou, Václavem Pechem, Janem Kopeckým a chybět nebude ani čerstvý juniorský mistr světa Martin Prokop. "Barumka letos představí nejlepší startovní pole," pochvaloval si Miloslav Regner, ředitel Barum Rally.

Foto: Zdeněk Sluka

Martin Prokop se představí na Barum Czech Rally Zlín

Článek

Barum Czech Rally Zlín je od roku 1983 součástí mistrovství Evropy jezdců a od roku 2007 součástí prestižního světového seriálu Intercontinental Rally Challenge (IRC). Po loňském výborném hodnocení soutěže z řad představitelů Mezinárodní automobilové federace FIA chce Barumka zazářit i nyní. Letošní Barum Czech Rally Zlín bude totiž nejlépe obsazenou soutěží v historii na území České republiky.

"Barumka letos představí nejlepší startovní pole," pochvaloval si ředitel Barum Czech Rally Zlín Miloslav Regner. „Do Zlína přijede kompletní špička seriálu IRC a evropského šampionátu včetně nejlepších českých jezdců v čele s juniorským mistrem světa Martinem Prokopem," přiblížil dále tiskový mluvčí Roman Ordelt. "Na startu najdeme celkem 119 soutěžících ze 20 zemí. Objeví se zde téměř padesát jezdců s prioritou, z toho dva Fin Juho Hänninen a Ital Luca Rossetti se pyšní nejvyšší prioritou FIA A," dodal Ordelt.

Slavnostní start rally proběhne v pátek 21. srpna v pět hodin odpoledne, od 21 hodin odstartuje úvodní divácká Super rychlostní zkouška v ulicích Zlína. V sobotu a v neděli budou posádky projíždět okolím města, chybět nebudou ani známé erzety jako Pindula, Troják a Komárov, které se oproti loňskému ročníku pojedou v opačném směru. Na jezdce čeká náročná trať v délce 652 km, která obsahuje patnáct rychlostních zkoušek na osmi úsecích v celkové délce 255 km.

Pro návštěvníky jsou připraveny dva druhy vstupenek. Tzv. jednorázový vstup na jednotlivé rychlostní zkoušky nebo do servisní zóny bude za 50 korun. Cena lístku za tzv. volný vstup bude 170 Kč. Tato vstupenka platí na všechny akce po dobu čtyř dní. Děti do deseti let mají vstup zdarma.

Reklama

Související témata: