Hlavní obsah

Úvod Australské rallye patřil citroënům, vede Ogier

MURWILLUMBAH

Úvod Argentinské rallye, desátého dílu mistrovství světa v automobilových soutěžích, vyšel nejlépe vozům Citroën. Obě divácké rychlostní zkoušky ve městě Murwillumbah ve čtvrtek vyhrál Francouz Sébastien Ogier z juniorského týmu Citröenu a vede o 4,3 sekundy před jedničkou továrního týmu a svým krajanem Sébastienem Loebem. Třetí je Loebův španělský kolega Daniel Sordo.

Foto: Petros Giannakouris, ČTK/AP

Francouzský pilot Sebastien Loeb se svým citroenem - ilustrační foto

Článek

Na rozdíl od zbývajících úseků rallye se takzvané superspeciálky jely na asfaltu na dvou dvouapůlkilometrových okruzích centrem města. "Je to trochu divné s gumami na šotolinu, ale OK," poznamenal mistr světa Loeb, jemuž patří tři díly před koncem MS druhé místo v průběžném pořadí.

Loeb ztrácí tři body na Fina Mikka Hirvonena s fordem, jenž vyhrál poslední tři světové rallye. Lídr šampionátu je po dvou dnešních erzetách pátý s osmisekundovým odstupem za Ogierem. Čtvrtý je jeho týmový kolega a krajan Jari-Matti Latvala.

Michal Prokop, jediný český zástupce v soutěži, jež se poprvé jede v Novém Jižním Walesu, je zatím osmnáctý. Již jistý juniorský mistr světa ztratil na svého předchůdce na juniorském trůnu Ogiera 28 sekund.

První etapa rallye pokračuje v pátek třinácti rychlostními testy, celkem jich na jezdce do neděle čeká netypicky mnoho 35.

Australská rallye, 10. podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po dvou rychlostních zkouškách:
1. Ogier, Ingrassia (Fr./Citroën C4) 3:35,1, 2. Loeb, Elena (Fr,. Mon./Citroën C4) -4,3, 3. Sordo, Martí (Šp./Citroën C4) -5,0, 4. Latvala, Anttila -5,1, 5. Hirvonen, Lehtinen (všichni Fin./Ford Focus) -8,1, 6. Wilson, Martin (Brit./Ford Focus) -13,3, ...18. Prokop, Tománek (ČR/Mitsubishi Lancer) -28,1.

Reklama