Hlavní obsah

Rallye Příbram vede po Krestově odstoupení Tarabus

PŘÍBRAM

Jaromír Tarabus s vozem Fiat Grande Punto vede Rallye Příbram po první etapě. Do čela se dostal po páté z šesti dnešních rychlostních zkoušek, na které odstoupil kvůli poruše motoru lídr soutěže i celého mistrovství České republiky Roman Kresta.

Článek

Kresta vyhrál úvodní tři testy, v tom čtvrtém těsně prohrál s Tarabusem, ale stále vedl o deset sekund, než musel svůj peugeot odstavit. Jeho smůla nahrála i Václavu Pechovi, který ztrácí na druhém místě na Tarabuse 7,5 sekundy a může se v celkové klasifikaci výrazně Krestovi přiblížit.

Zároveň se může definitivně vzdálit z dosahu od průběžně třetího Pavla Valouška, který kvůli poruše zadního diferenciálu na svém mitsubishi odstoupil už ve druhé zkoušce. V té první byl ještě největším Krestovým soupeřem. V následujícím testu pro změnu havaroval osmý muž celkového pořadí Karel Trojan.

Třetí Josef Peták s peugeotem ztrácí už bezmála půlminutu. V neděli šestý díl mezinárodního mistrovství ČR vyvrcholí dvanácti rychlostními zkouškami.

Rallye Příbram, výsledky po 1. etapě:
1. Tarabus, Trunkát (Fiat Grande Punto S2000) 33:53,8, 2. Pech, Uhel (Mitsubishi Lancer EVO IX) -7,5, 3. Peták, Benešová (Peugeot 207 S2000) -27,4, 4. Štajf, Dolečková -32,3, 5. Běhálek, Černohorský (oba Subaru Impreza Sti) -46,9, 6. Jelínek, Kotěna (Mitsubishi Lancer EVO IX) -53,7.

Reklama

Související témata: