Hlavní obsah

Po druhé etapě v Katalánsku vede Loeb, Prokop po havárii skončil

SALOU

Mistr světa Sébastien Loeb se ujal vedení před závěrečnou etapou Katalánské rallye a míří k pátému vítězství ve Španělsku za sebou. Francouzský pilot předstihl v posledním testu druhého dne týmového kolegu z Citroënu Daniho Sorda a vede před ním o půldruhé sekundy. Třetí Mikko Hirvonen z konkurenčního Fordu už ztrácí téměř 50 sekund. Soutěž skončila pro Martin Prokopa, který v desáté rychlostní zkoušce havaroval.

Foto: Jipocar Racing

Martin Prokop s vozem Mitsubishi Lancer EVO IX

Článek

Loeb už Sorda na chvíli předstihl v úvodu druhého dne, ale Španěl se zatím nevzdal a do čela se načas vrátil. Pokud se ale nestane nic neočekávaného, dokončí soutěž za Loebem, aby týmovému kolegovi pomohl snížit náskok na lídra MS Hirvonena. Ten by se už ve Španělsku mohl stát mistrem světa, pokud by získal o šest bodů víc než Loeb, na asfaltových cestách se ale spíše snaží, aby udržel třetí místo před čtvrtým Petterem Solbergem.

Prokop až do začátku desáté zkoušky zvyšoval své vedení v juniorské kategorii a držel se na celkovém třináctém místě. Pak se svým citroënem ve vysoké rychlosti havaroval, podle informací pořadatelů vyvázl stejně jako spolujezdec Jan Tománek bez zranění.

Posádky mají za sebou dvanáct měřených testů, v neděli je na programu zbývajících šest.

Reklama

Související témata: