Hlavní obsah

Räikkönen: Pokud mi to půjde, možná u rallye zůstanu

PRAHA

Nový život začíná mistru světa formule 1 z roku 2007 Kimimu Räikkönenovi. Třicetiletý Fin se poté, co musel kvůli příchodu Fernanda Alonsa opustit tým Ferrari, rozhodl v příští sezóně zkusit štěstí v rallye. A nyní nevylučuje, že u WRC už zůstane. "Pokud mi to půjde dobře, mohl bych v rallye pokračovat," připustil v rozhovoru pro Autosport.

Foto: Toru Hanai, Reuters

Finský pilot Kimi Räikkönen

Článek

Pro fanoušky Kimiho Räikkönena to byl šok, když finský jezdec v polovině listopadu oznámil, že si v příštím roce od formule 1 dává pauzu. Kvůli příchodu Fernanda Alonsa do Ferrari byl nucen italskou stáj opustit. S McLarenem, týmem, za který chtěl závodit, se na smlouvě nedohodl. A tak se nakonec rozhodl pro změnu. Začátkem prosince podepsal roční kontrakt s juniorským týmem Citroënu, za který bude jezdit světový šampionát v rallye.

"S McLarenem jsem smlouvu mohl podepsat, ale nakonec to nebylo stoprocentně to, co jsem chtěl," řekl v rozhovoru pro magazín Autosport třicetiletý Räikkönen. "Byla to složitá situace. Nebylo to ani tolik o penězích, jako spíš o všech dalších věcech kolem. Neměl jsem tedy důvod podepisovat smlouvu, když nejsem spokojený," vysvětloval dál Fin, který přiznal, že nabídku dostal i od Brawnu.

"Ano, možná jsem mohl v F1 jezdit za ně. Nechtěl jsem už ale dlouho čekat. Poté, co jsem se nedohodl s McLarenem, jsem byl v kontaktu s Red Bullem. A řekl jsem si, že zkusím štěstí v rallye," zavzpomínal mistr světa formule 1 z roku 2007. "Možná se k formuli 1 za rok vrátím, možná že ne...," naznačil, že jeho comeback není tak jistý.

"Nemám ve formuli 1 ani nikde jinde žádnou smlouvu, takže nemám tušení, co se bude dít. Mám dvě možnosti. Buď zůstanu u rallye, nebo se vrátím do formule 1. Uvidíme, jak se mi bude dařit a pak se rozhodnu. Pokud mi to ale půjde dobře, tak bych mohl v rallye pokračovat," uzavřel Räikkönen.

Reklama

Související témata: