Hlavní obsah

Kresta po letech pojede rallyeové MS, je přihlášen do Švédska

PRAHA

Úřadující český šampión v automobilových soutěžích Roman Kresta by se v polovině února měl představit ve Švédské rallye, prvním dílu nového ročníku mistrovství světa. Bývalý tovární jezdec Škody a Fordu se ve světové konkurenci představí po čtyřleté přestávce.

Foto: BPA

Roman Kresta na trati Horácké rallye.

Článek

"Dostali jsme možnost startovat na soutěži mistrovství světa a takové možnosti se neodmítají," uvedl Kresta na svých oficiálních internetových stránkách. Společně s navigátorem Petrem Grossem budou startovat ve voze Mitsubishi Lancer EVO IX, se kterým v minulém roce závodil v MS Martin Prokop.

Švédsko jako místo startu si rodák z Trnavy na Zlínsku vybral sám, neboť se mu zimní prostředí na severu Evropy líbí. "Vždy se mi tam velmi dobře závodilo, a tak se na návrat na tento závod samozřejmě velice těším. Nyní nás čekají přípravy, testování a vše, co je se startem ve světovém šampionátu spojené," dodal Kresta.

Vedle Kresty by se ve Švédsku od 12. do 14. února měli představit i Prokop, jenž by měl poprvé usednout do vozu Ford Fiesta S2000, a Martin Semerád, který je přihlášen s produkčním mitsubishi.

Reklama

Související témata: