Hlavní obsah

Na Rallye Český Krumlov se dají očekávat souboje na ostří nože

PRAHA

Ve znamení útoku na vedoucího Pavla Valouška proběhne dnes a zítra populární Rallye Český Krumlov. Na zlínského jezdce, který má k dispozici zánovní vůz Škoda Fabia S2000 a vyhrál dva úvodní podniky českého mistrovství, budou dotírat zejména úřadující český šampión Roman Kresta s Peugeotem 207 S2000, Václav Pech na Mitsubishi Lancer EVO IX a Jaromír Tarabus jezdící s vozem Ford Fiesta S2000.

Foto: Sport.cz

Pavel Valoušek za volantem vozu Škoda Fabia S2000.

Článek

Valoušek se ovšem netají tím, že by chtěl ve vítězné sérii pokračovat i na jihu Čech. „Máme to dobře rozjeté. Určitě ale nebudeme chtít taktizovat a pojedeme rychle,“ uvedl pilot Škoda Delimax Teamu, jemuž se na Rallye Český Krumlov v minulosti dařilo.

Diváci se těší zejména jeho souboj s Krestou. „Auto máme připravené. Udělali jsme maximum, abychom auto dostali na co nejlepší kondici, a závod ukáže, jak to bude vypadat,“ říkal před startem Kresta, který v Českém Krumlově vyhrál již pětkrát v kariéře včetně tří posledních let. „Uvidíme, jak nám bude přát počasí. To vždy na Krumlově hraje velkou roli. Jedeme udělat co nejlepší výsledek, protože tahle rallye bude pro průběh mistrovství velmi důležitá,“ podotkl ostřílený jezdec, startující v barvách Mogul Racing Teamu.

Jihočeskou soutěž považuje za svou oblíbenou Tarabus. „Na startu se tu sejde velká konkurence a myslím, že od Romana Kresty, Pavla Valouška i Václava Pecha můžeme znovu očekávat souboj na ostří nože. My bychom se do něj strašně, strašně rádi zapojili a bojovali o přední příčky,“ uvedl pilot Czech Ford Rally Teamu.

Veliké napětí během skoku

Na specifikum krumlovské soutěže upozorňuje Pech. „Na horizontech naskáčeme tolik, co v celém mistrovství. Některé horizonty jsou velmi zrádné a tím, že jejich chování zjistíme prakticky až v plné jízdě při soutěži, zažíváme během skoku velké napětí,“ sdělil člen EuroOil teamu.

První rychlostní zkouška Rallye Český Krumlov, třetího podniku Mezinárodního mistrovství ČR, je divácká superspeciálka na českobudějovickém výstavišti. Startuje dnes odpoledne v 17.36 v Českých Budějovicích. Odtud posádky přejedou k slavnostnímu startu soutěže v Jelení zahradě pod českokrumlovským zámkem. Poté už následují klasické erzety, jichž pořadatelé připravili celkem 181 kilometrů rozdělených do dvou etap. Cíl soutěže je plánován na sobotu v 16.34 v Českém Krumlově.

Průběžné pořadí MMČR
1. Valoušek (Škoda Fabia S2000) 93 b., 2. Pech (Mitsubishi Lancer EVO IX) 55, 3. Tarabus (Ford Fiesta S2000) 46, 4. Kresta (Peugeot 207 S2000) 39, 5. Štajf (Subaru Impreza) 22, 6. Peták (Peugeot 207 S2000) 18.

Reklama