Hlavní obsah

Loeb míří ve Francii za vítězstvím, od titulu ho dělí jedna etapa

ŠTRASBURK

Domácí favorit Sébastien Loeb i po druhé etapě Francouzské rallye suverénně směřuje za jubilejním 60. triumfem v mistrovství světa, který by mu zároveň zajistil sedmý titul šampiona za sebou. Jedničce týmu Citroën kryje záda jeho španělský kolega Dani Sordo, jenž na něj ztrácí 42,8 sekundy.

Foto: Lionel Cironneau, ČTK/AP

Francouz Sébastien Loeb během Francouzské rallye

Článek

Šestatřicetiletý Loeb se dnes na asfaltu v Alsasku nehnal ve všech rychlostních zkouškách za vítězstvím. Vyhrál pouze dvě z osmi, i tak však téměř zdvojnásobil náskok, který měl po pátku. Navíc přišel krátce před koncem etapy o velkého soupeře Sébastiena Ogiera z juniorského týmu Citroënu, jenž odstoupil kvůli poškozenému tlumiči.

Třetí je tak Nor Petter Solberg se soukromým citroënem, který má ztrátu minutu a čtvrt a náskok dvaceti sekund před nejlepším fordem Jari-Mattiho Latvaly.

Bez reálné šance na slušný výsledek dojíždí soutěž v Alsasku jediný český zástupce Martin Prokop, který nabral velkou ztrátu v pátek kvůli nefunkčnímu posilovači řízení. Úřadující juniorský mistr světa je v hodnocení své kategorie S-WRC šestý, přičemž k udržení naděje na titul by potřeboval vyhrát.

Rallye vyvrcholí čtyřmi nedělními testy, dvakrát se pojede Loebovým rodným Haguenau.

Francouzská rallye, 11. díl mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 2. etapě:
1. Loeb, Elena (Fr., Mon./Citroën C4) 2:46:39,2 hod., 2. Sordo, Vallejo (Šp./Citroën C4) -42,8, 3. P. Solberg, Patterson (Nor., Brit./Citroën C4) -1:14,2, 4. Latvala, Anttila -1:34,2, 5. Hirvonen, Lehtinen (všichni Fin./Ford Focus) -3:23,5, 6. Ogier, Ingrassia (Fr./Citroën C4) -11:14,1, ...22. Prokop, Tománek (ČR/Ford Fiesta) -24:58,5.

Reklama

Související témata: