Hlavní obsah

Mikulášskou rallye ve Slušovicích vyhrál Orsák s mitsubishi

SLUŠOVICE

Jaroslav Orsák se spolujezdcem Karlem Vajíkem na voze Mitsubishi Lancer EVO IX vyhráli Mikulášskou rallye ve Slušovicích. Na druhém místě dnes skončili se ztrátou 12,2 sekundy Tomáš Kostka s Vítem Houštěm s vozem Škoda Fabia S2000.

Foto: Robert Balcar, Sport.cz

Vůz Mitsubishi Lancer s posádkou Orsák, Vajík

Článek

Soutěž byla volným podnikem se čtyřmi rychlostními zkouškami za pravých zimních podmínek se sněžením. Divákům při loučení se sezonou jezdci nabídli atraktivní podívanou se smyky a dramatickými momenty.

Hned v první rychlostní zkoušce odstoupili obhájci prvenství Jozef Béreš s Robertem Müllerem s fabií S2000. Jeden z favoritů mistr republiky Pavel Valoušek v měřené zkoušce na dostihovém stadionu nabral ztrátu 2:34,1 a manko už nedohnal. I když mohutně finišoval a vyhrál závěrečnou rychlostní zkoušku, musel se spokojit s jedenáctým místem. Další favorit a mistr republiky ve sprintu Roman Kresta byl pátý.

Mikulášská rallye Slušovice, volný automobilový závod:
1. Orsák, Vajík (Mitsubishi Lancer EVO IX) 23:39,3, 2. Kostka, Houšť (Škoda Fabia S2000) -12,2, 3. Bujáček, Omelka (Mitsubishi Lancer Evo IX) -16,5, 4. Březík, Kučera (Mitsubishi Lancer Evo IX) -25,0, 4. Kresta, Kašpárek (Mitsubishi Lancer Evo IX) 1:04,5, 6. Tlusťák, Tlusťáková (Škoda Fabia S2000) -1:13,0.

Reklama

Související témata: