Hlavní obsah

Startuje domácí rallyeová sezóna, adeptů na titul je několik

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ

Ve Valašském Meziříčí v pátek odstartuje nová sezóna mistrovství Česka v automobilových soutěžích. Sedmidílný seriál, jehož prvním závodem bude Valašská rallye, opět slibuje napínavé boje. Mistrovský titul obhajuje Pavel Valoušek, který ale letos nebude závodit s podporou továrního týmu Škody, ale se speciálem Peugeot 207 S2000.

Foto: Škoda Delimax Team

Obhájí trůn Pavel Valoušek?

Článek

"Určitě na mě bude jako na obhájce velký tlak, ale pro mě je to i motivující. Chceme opět vyhrát, protože máme to nejlepší, co existuje," uvedl Valoušek, který bude mít hned několik velkých soupeřů.

Mladoboleslavská automobilka nasadí do vybraných závodů šampionátu svého továrního jezdce Jana Kopeckého, útok na titul ohlásil Roman Kresta, který pojede nově s fabií S2000, v popředí chce být opět Václav Pech s produkčním mitsubishi a černým koněm sezóny by mohl být Antonín Tlusťák či Roman Odložilík.

Útok na titul ohlásil i Roman Kresta.foto: Kresta Racing/Petr Sagner

"Startujeme s továrním týmem, každý nás bude chtít porazit. Adeptů na vítězství je ale více. Neznamená, že když jsme tovární tým, že první místo je jisté," uvedl Kopecký, který by měl podle neoficiálních informací startovat asi v pěti domácích rallye. Oficiálně má ale potvrzené tři starty - vedle Valašky ještě Bohemia a Barum rallye.

Kopecký bude v Česku startovat s "retro-designem", který má připomínat historické úspěchy modelu modelu Škoda 130 RS na Rallye Monte Carlo a zároveň výročí 110 let existence motorsportu. Na Fabii S2000 tak nebude převládat zelená, ale hlavním motivem designu budou modré pruhy. "Auto je krásné. Fanoušci neměli šanci ho vidět, ve skutečnosti vypadá lépe než na fotkách," řekl Kopecký.

Role favorita se nezříká Kresta, který už v minulosti získal čtyři domácí tituly. "Česká špička v žádném případě neztrácí kvalitu, spíše naopak. Čekám tvrdé souboje, ale lhal bych, kdybych říkal, že chceme bojovat třeba o třetí místo. Jsem maximalista, proto se budu chtít umístit co nejvýše," uvedl Kresta.

Vítězství z loňského roku bude na Valašce obhajovat Valoušek, který ukončil předchozí dvouleté kralování Kresty. "Na loňský ročník Valašky vzpomínám opravdu rád. Bojovalo se od prvních kilometrů až do posledního metru. Ani před závěrečnou rychlostní zkouškou nebyl znám vítěz. Byl to boj na ostří nože. Jednalo se o naše první velké vítězství v českém šampionátu. I proto se těším na letošní start," uvedl Valoušek.

Pořadatelé 30. ročníku Bonver Valašské rallye připravili pro 65 startujících trať s deseti rychlostními zkouškami rozdělených do dvou etap. V pátek čekají na posádky čtyři testy, v sobotu zbývajících šest. Vítěz rallye bude známý kolem 17. hodiny.

Kalendář Mediasport v automobilových soutěžích 2011:
25. a 26. března: Bonver Valašská rallye,
7. až 9. dubna: Mogul Šumava rallye Klatovy,
27. a 28. května: Rallye Český Krumlov,
10. a 11. června: Agrotec rallye Hustopeče,
1. a 4. července: Rallye Bohemia Mladá Boleslav,
26. až 28. srpna: Barum Czech rallye Zlín,
23. a 24. září: Rallye Příbram.

Reklama

Související témata: