Hlavní obsah

Úvodní erezetu Bohemia rallye vyhrál Loix před Valouškem

MLADÁ BOLESLAV

V čele Bohemia rallye je po úvodní rychlostní zkoušce v Mladé Boleslavi Belgičan Freddy Loix se Škodou Fabia. Vítěz nedávné Ypres rallye a lídr průběžného pořadí seriálu IRC porazil na zhruba dvouapůlkilometrové trati o 1,7 sekundy Pavla Valouška na peugeotu.

Foto: ČTK

Belgičan Freddy Loix

Článek

Na třetím místě s odstupem 2,6 sekundy je Roman Kresta s fabií, jenž se může v případě dobrého výsledku přiblížit zisku mistrovského titulu. Šestinásobný vítěz Bohemia rallye mezinárodní šampionát České republiky po čtyřech soutěžích vede a navíc mu nahrává neúčast druhého v pořadí Jana Kopeckého. Jeho spolujezdec Petr Starý totiž ještě není zdravotně v pořádku po nehodě před Ypres rallye.

V sobotu čeká posádky osm měřených testů, v neděli zbývajících šest. Na cílovou rampu v Mladé Boleslavi se posádky vrátí v neděli kolem 16. hodiny.

Rallye Bohemia Mladá Boleslav, pátý podnik mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích - po 1. RZ:
1. Loix, Miclotte (Belg./Škoda Fabia S2000) 1:52,1, 2. Valoušek, Hrůza (Peugeot 207 S2000) -1,7, 3. Kresta, Gross (Škoda Fabia S2000) -2,6, 4. Pech, Uhel (Mitsubishi Lancer Evo IX R4) -2,8, 5. Štajf, Řiháková (Subaru Impreza STI) -3,6, 6. Arazim, Gál (Mitsubishi Lancer Evo IX) -5,6.

Reklama

Související témata: