Hlavní obsah

Na Rallye Vysočina se představí rekordní počet posádek

TŘEBÍČ

Rekordní počet posádek by se měl představit v sobotu na Rallye Vysočina, čtvrtém podniku mistrovství České republiky ve sprintrallye. Třebíčským pořadatelům se přihlásilo 126 jezdců, mezi kterými nechybí nikdo z čela průběžného pořadí seriálu.

Foto: Škoda Delimax Team

Šanci na titul má i Pavel Valoušek.

Článek

V čele šampionátu jednodenních soutěží je momentálně Miroslav Jakeš, kterého následují Jan Dohnal a Jaromír Tarabus. Odstupy v pořadí jsou ale malé, takže reálnou šanci bojovat o titul má například i momentálně šestý Pavel Valoušek.

Úřadující vítěz "velkého" mistrovství je jedním z pěti pilotů, kteří se na Rallye Vysočina přihlásili s vozem kategorie WRC. Valoušek dostal přiděleno startovní číslo 1.

Dalšími kandidáty na přední umístění jsou Roman Odložilík, Jan Černý, Jan Sýkora nebo zkušený Polák Tomasz Kuchar, jehož výsledek se ale do průběžného pořadí MČR nezapočítává.

Na závodníky čeká v sobotu trať s deseti rychlostními zkouškami o celkové délce 71,16 km. Před rokem byl na Vysočině nejrychlejší Jaroslav Orsák.

Průběžné pořadí Ecosun MČR:
1. Jakeš (Mitsubishi Lancer Evo IX) 49, 2. Dohnal (Peugeot 207 S2000) 44, 3. Tarabus (Fiat Grande Punto S2000) 39, 4. J. Sýkora (Mitsubishi Lancer Evo IX R4) 36, 5. R. Odložilík (Citroën Xsara WRC) 30, 6. Valoušek (Škoda Fabia WRC) 30.

Reklama

Související témata: