Hlavní obsah

Pražský rallyesprint vyhrál už poosmé Pech. Uštval slavného Švéda

PRAHA

Český jezdec Václav Pech vyhrál v sobotu 17. ročník Pražského Rallysprintu, který měl tentokrát centrum na dostihovém závodišti ve Velké Chuchli. V den svých pětatřicátých narozenin oslavil český pilot cenný triumf. „Byl to moc fajn dárek k narozeninám,“ přiznal pro Právo a Sport.cz.

Foto: Zdeněk Sluka

Václav Pech v pražské Chuchli bojuje na trati pražského Rallyesprintu.

Článek

Už na první rychlostní zkoušce však praskla u jeho vozu Mini John Cooper přední poloosa... „Hodně to všude klouzalo, vytahané bláto a šotolina. Jel jsem tak, abychom dojeli. Zkouška nebyla dlouhá, ale ztratili jsme na Švéda Andressona pětadvacet sekund. Myslel jsem si, že na zbývajících pěti rychlostních zkouškách a necelých čtyřiceti kilometrech už to nestáhneme. Andersson je vynikající jezdec a jel se Škodou Fabií WRC, s níž jsme loni vyhráli,“ posteskl si Pech s tím, že poloosu mu museli hned vyměnit.

Václav Pech na Rallyesprintu v Praze.foto: Zdeněk Sluka

Jenže hned na prvním okruhu v Chuchli stáhli šestnáct sekund. „Švéd nečekal takový náš nástup. Atmosféra v Chuchli byla fantastická. Tím, že je to uzavřený prostor, diváci měli přehled, bavili se a fandili,“ liboval si Pech, který před poslední rychlostní zkouškou už ztrácel jen jednu sekundu. „Na té poslední Andersson prorazil dvě pneumatiky a bylo hotovo,“ oddechl si Pech.

„Tohle vítězství je cenné, ale určitě ne nejtěžší. O to jsem se rval v roce 2001 s Romanem Krestou, který jel tehdy se Škodou Octavií WRC a vešli jsme se do jedné sekundy. Byl jsem o maličko lepší,“ zavzpomínal Václav Pech, který tak uzavřel letošní sezónu. „Byla úspěšná, protože jsme skončili třetí absolutně a s vozem skupiny N dokázali svádět rovnocenné bitvy s nadupanými speciály S2000,“ dodal Václav Pech.

TipCars Pražský rallyesprint, volný podnik v automobilových soutěžích:
1. Pech, Topolánek (Mini John Cooper Works WRC) 29:35,9, 2. P. Andersson, Axelsson (Švéd./Škoda Fabia WRC) -34,0, 3. Béreš, Müller (SR/Škoda Fabia S2000) -34,6, 4. Grzyb, Bacigál (Pol., SR/Škoda Fabia S2000) -51,4, 5. M. Semerád, Ceplecha (Mitsubishi Lancer Evo IX) -1:00,8, 6. Štajf, V. Peták (Subaru Impreza STI) -1:13,5.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články