Hlavní obsah

Start Prokopa na Švédské rallye ohrožuje nemoc

JIHLAVA

Start automobilového jezdce Martina Prokopa na blížící se Švédské rallye ohrožuje nemoc. Pilot Fordu Fiesta RS WRC momentálně zápolí se silnou virovou infekcí a musel již zrušit plánovaný start na Finnskog rallye v Norsku. Zda se představí v příštím týdnu ve druhém závodě mistrovství světa, není momentálně jisté.

Foto: Sport.cz

Martin Prokop (vpravo) s navigátorem Janem Tománkem při Britské rallye.

Článek

"Je to velmi nepříjemná situace. Podle plánů jsme již měli být v Norsku na Finnskog rallye, kterou jsme chtěli absolvovat jako ostrý test před Švédskem. Navíc byl zajištěn i další testovací den. Všechno musíme zrušit," uvedl manažer týmu Quirin Muller v oficiální tiskové zprávě Czech Ford National týmu.

Prokop onemocněl v neděli a momentálně se léčí doma v Jihlavě. "Jde o velmi oslabující virové onemocnění doprovázené vysokými horečkami. Bohužel se nejspíš jedná o jeho 'delší' variantu a Martin se postaví na nohy až v závěru týdne," doplnil Muller.

Samotný jezdec věří, že se nakonec ve Švédsku na start postaví. "Věřím, že se z toho co nejdříve dostanu a na Švédsko budu fit. I když teď mám pocit, že bych neotočil ani volantem u Playstationu...," uvedl Prokop.

Reklama

Související témata: