Hlavní obsah

Půvabné Kateřiny se v autě nebály

PRAHA

Ozdobou sobotního Pražského rallyesprintu byly i dvě české miss. Kateřina Stočesová (královna z roku 1998) usedla na horké sedadlo vedle Jiřího Bryndy do Škody Felicie KitCar. Kateřina Průšová (2002) jela s Markem Vejražkou s Fordem Eskort RS Cosworth. Cíl však neviděla ani jedna posádka.

Foto: Novinky

Při Pražském rallyesprintu Kateřina Průšová na sedadle spolujezdce čas na cigaretu neměla.

Článek

Zatímco Vejražka skončil kvůli problémům s převodovkou na 4. rychlostní zkoušce, Brynda před samým závěrem soutěže rovněž kvůli technickým potížím. Obě Kateřiny však šly do závodění s chutí. Přesto, že jezdecká kombinéza rozhodně nedává vyniknout dívčím půvabům, i tak jim to slušelo.

Obě také přivedl na horké spolujezdecké sedadlo vřelý vztah k adrenalinovým sportům. Stočesová jela rallysprint poprvé, ale má za sebou už svezení v dvojmístné formuli stáje West McLaren Mercedes. Průšová si odbyla premiéru na rallysprintu loni v Toyotě Yaris vedle Petry Mynářové, ta však nemá s další českou miss nic společného. Kromě věku, výšky i vizáže je dělí také i příjmení.

Jezdí jako čuník

"Mám moc ráda rychlou jízdu. Jela jsem i orientační rallye, ale ta moc o rychlosti nebyla. Jak jde o motorismus, rychlost a adrenalin, jdu do všeho," usmívala se Kateřina Stočesová. Velký strach na sedadle smrti, jak se říká postu spolujezdce v rallyovém autě, jí mnoho neříká.

"Takový ten normální, nic víc. To je ale přirozené. Nedávám to na sobě znát, aby v autě nebyla nervozita. Přemýšlela jsem o tom, že bych to zkusila i za volantem, ale to asi ne. V normálním provozu jezdím hodně rychle, přiznám se, že někdy i jako čuník. V rallye je to něco jiného, musela bych hodně trénovat a na to není čas," přiznala.

Za rok za volantem

Kateřina Průšová je už ostřílený matador. "Jela jsem podruhé. Ford a Yaris se nedají srovnat. Malá toyota byla pomalejší. Adrenalinové sporty mě strašně přitahují, jezdím i na motorce a určitě ne pomalu. Když mi nabídli, jestli nechci jet i letos, vůbec jsem neváhala," přiznala loňská královna krásy.

"Letošní svezení se jí líbilo víc. "Je to rychlé, správný adrenalin. Bomba! Ale strach nemám, jen takový přirozený. Nebojím se o sebe nebo že s tím někam řidič praští, ale spíš o lidi kolem, protože kolikrát stojí na nebezpečných místech," přiznala. Určitě by to prý chtěla zkusit iza volantem soutěžního vozu... "Už se na tom pracuje. Musím si udělat licenci, bude to složité, ale za rok bych tu chtěla sedět za volantem."

Spokojení řidiči

S diktátem svých spolujezdkyň jsou spokojení i jejich řidiči. "Ráno jsem si zkusil, jak bude fungovat diktát Kateřiny. Je to dobré, čte přesně, jedu podle ní, ale samozřejmě ne naplno. Tahle soutěž není tolik o závodění," říkal spokojeně v polovině soutěže Jiří Brynda, jedoucí se Stočesovou a dodal: "Naše spolupráce vznikla úplně náhodou. Můj kolega s ní dělal rozhovor pro noviny. Ona mu řekla, že by to chtěla zkusit, tak je tu."

Marek Vejražka, vedle něhož sedí Kateřina Průšová, odmítl jakoukoliv spekulaci, že by jel na oči. "Jsme přeci tým, tak musíme spoléhat a věřit jeden druhému. Jedeme podle rozpisu. Kateřina diktuje přesně a dokonce mě upozorňuje i na díry a další překážky."

Reklama

Související témata: